Journalisterne på Politiken strejker

Avisen på Rådhuspladsen er tirsdag blevet ramt af en arbejdsnedlæggelse.

Foto: Nikolai Linares. Journalisterne på Politiken har nedlagt arbejdet efter fyringen af to medarbejdere, oplyser chefredaktør Bo Lidegaard.
Læs mere
Fold sammen

Arbejdsnedlæggelsen skyldes omlægninger af redaktionerne og samt fyringen af en journalist, oplyser Politikens Medarbejderforening i en udtalelse:

»Det skete på baggrund af fyringen af en kollega, der uden forudgående advarsel blev afskediget i går (mandag, red.). Forsamlingen finder, at fyringen er uforståelig set i lyset af, at den fyrede kollega har adskillige kompetencer, der kan bruges i andre jobfunktioner, og at han tidligere har vist sig fleksibel og omstillingsparat.«

Medarbejderforeningen oplyser, at arbejdsnedlæggelsen skete trods tillidsmandens advarsel, og at journalisterne mødes igen onsdag klokken 10, hvor de vil diskutere situationen, og hvad der skal ske fremadrettet.

»Forsamlingen mener, at Politikens journalistiske medarbejdere i det hele taget de senere år har demonstreret stor vilje til at omstille sig og gentagne gange har signaleret forståelse for, at ændringer medfører omplaceringer. Vi står over for store forandringer, og vi har nu grund til at tro, at der ikke er tale om en engangsEforteelse,« skriver medarbejderne, og de peger samtidig på, de i fremtiden ønsker at blive inddraget i de kommende omlægninger, ligesom de udtrykker, at fyringen virker ødelæggende for samarbejdet.

Fyringen af den redaktionelle medarbejder mandag har ifølge medarbejderforeningens udtalelse skabt en udbredt frygt blandt medarbejderne for, »at man ikke ved, når man møder klokken 9, om man er fyret klokken 16«.

I en pressemeddelelse, som Politiken udsendte tirsdag, forklarer chefredaktør Bo Lidegaard:

»I forbindelse med den løbende tilpasning af Politikens organisation har chefredaktionen truffet beslutning om nedlæggelse af nogle redaktionelle funktioner og oprettelse af andre.«

Chefredaktøren oplyser, at to redaktionelle medarbejdere er blevet fyret i forbindelse med oplægningerne.