Jordsalg i Ørestad gået i dvale

Det seneste år er der ikke skrevet mange slutsedler på byggegrunde, men det bekymrer ikke direktøren, som også sætter jord i Nordhavnen til salg.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

"Det seneste år har vi kun solgt lidt jord, men vi er stadig en del forud for tidsplanen."

Sådan lyder meldingen til Berlingske Business fra Jens Kramer Mikkelsen, administrerende direktør for udviklingsselskabet By & Havn, ejet af staten og Københavns Kommune.

Godt halvdelen af de 3,1 millioner kvadratmeter i hovedstadens nye bydel er blevet solgt, selv om det ikke har rykket sig meget i løbet af 2011.

By & Havn har netop lagt op til at udvikle "Arenakvarteret" i Ørestad Syd i kraft af en lokalplan udarbejdet sammen med kommunen. Trods finanskrise og dvale i nybyggeriet handler det nemlig om at være beredt, understreger den tidligere overborgmester.

"Udviklingen sker i ryk, og boliger og erhverv svinger ikke samtidig. Vi skal være planlægningsmæssigt parate, når der er sug i markedet. Vi har parate med lokalplaner og oplevede et stort salg i 2004, 2005 og 2006."

Bliv tilmeldt Berlingske Business-nyhedsbrev om ejendomme og byggeri

Københavns Kommune bliver det store trækdyr for Arenakvarteret, som er beskrevet udførligt i onsdagens Berlingske Business Ejendomme-sektion. Hovedstadskommunen er medejer af multihallen Copenhagen Arena, som efter planen slår dørene op i efteråret 2015 med plads til 15.000 tilskuere - og måske får en helt ny metrostation på dørtrinnet.

Desuden har kommunen planlagt en skøjtehal, børneinstitutioner samt en folkeskole med tilhørende idrætshal.

Planerne omfatter også op imod 1.000 boliger og flere tusinde arbejdspladser, og samlet skal kvarteret bebygges for rundt regnet fem milliarder kroner.

Mange varer på hylderne

For nylig åbnede By & Havn for salget af grunde i Nordhavn, et andet stort udviklingsprojekt i den kramerske portefølje. Direktøren frygter dog ikke, at sideløbende jordsalg i de forskellige områder spænder ben for hinanden.

"Vi skal have forskellige varer på hylderne. Nogle vil have vandet tæt på, og så er Nordhavn og Sydhavnen oplagte," siger Kramer Mikkelsen og peger på, at Ørestad er velegnet for dem, der vil bo tæt på metro, motorvej og lufthavn.

Lokalplanen for Arenakvarteret er en af de sidste, større brikker for Ørestad, hvor jordsalget begyndte i 1997. I 2030 ventes Ørestad at være fuldt udbygget - formentlig med 20.000 indbyggere og 80.000 arbejdspladser, bundet sammen af især metroen.

Læs temasider om Arenakvarteret og Ørestad Syd i Berlingske Business Ejendomme-sektionen onsdag.