Jomfrukloster på Strøget købt for 200 millioner

Ejendomsselskab har købt gammel ejendom ved Amagertorv med kendt cafe, tøjbutik og kontorer.

Det er denne ejendom på Amagertorv 29, som Jorcks Ejendomsselskab har overtaget. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det stille Jorcks Ejendomsselskab har købt bygningen på hjørnet af Amagertorv og Læderstræde - også kendt som Klostergården eller Det Petersenske Jomfrukloster.

I stueplan ud mod Læderstræde ligger Café Zirup, mens butikslejemålet ud mod Amagertorv sidste år blev overtaget H&M-tøjkoncernen, der her placerede sin første danske »& other stories«-forretning. Desuden er der 11 kontorlejemål i bygningen, der i alt er på cirka 6.000 kvadratmeter.

Jorck-direktør Ole Danielsen oplyser til Berlingske Business, at den gennemsnitlige kvadratmeterpris er på »godt 30.000 kroner« - eller i runde tal op imod 200 millioner kroner for hele ejendommen. Dermed har Jorck en portefølje af københavnske strøgejendomme bogført til »godt og vel en milliard kroner, konservativt sat«.Sidste år iværksatte Jorcks Ejendomsselskab en strategi om blandt andet at opkøbe flere ejendomme og en større istandsættelse af firmaets måske mest kendte investering, Jorcks Passage mellem Strøget og Skindergade.Den senest tilkomne ejendom ligger lige over for Helligåndskirken på Strøget og blev opført tilbage i 1768, tegnet af en af datidens store arkitekter, C.F. Harsdorff.

I 1795 nedbrændte ejendommen, men den blev genopført stort set uændret et par år senere. Senere blev bygningen udvidet i højden og i gården.

Den aktuelle handel blev formidlet af erhvervsmægleren CBRE og med advokatfirmaet Bruun & Hjejle som juridisk rådgiver.