Johan Schlüter frikendt i fransk retssag

Topadvokaten Johan Schlüter er netop blevet frikendt i en fransk retssag om rettigheder til nogle af den franske visesanger Charles Trenets værker. Schlüter har hele tiden fastholdt sin uskyld.

Johan Schlüter er netop blevet frikendt i en sag om rettighederne til den franske visesanger Charles Trenets værker. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske topadvokat Johan Schlüter, der er stifter af advokatfirmaet af samme navn, er netop blevet frikendt i en betændt sag om rettigheder til nogle af den franske visesanger Charles Trenets værker. Det oplyser Johan Schlüter i en pressemeddelelse.

Tidligere blev Johan Schlüter ellers idømt en fængselsstraf på 18 måneder i det fransk retssystems første instans, men ankesagen er nu faldet ud til advokatens fordel.

»Appelrettens afgørelse afslutter et grotesk sagsforløb, som har stået på i adskillige år. Helt som forventet er jeg frifundet for samtlige anklager. Underrettens afgørelse fra sidste år, der alene var baseret på falske anklager er definitivt omgjort. Appelretten har fastslået, at jeg intet forkert har gjort,« skriver Schlüter i meddelelsen.

Sagen omhandler blandt andet nogle ejendomme, som efterkommere til Charles Trenets mener, at Johan Schlüter har franarret dem. Det har Johan Schlüter på det kraftigste afvist at have gjort, og advokaten er gået så langt som til at kalde den første dom for et justitsmord på ham.

»Sagen har været stærkt belastende, ikke kun for mig personligt, men også for min familie og mit advokatfirma. Jeg har kun tilbage at takke dem, der har troet på mig og støttet mig i mine trængsler gennem det franske retssystem,« skriver Schlüter videre i pressemeddelelsen.

Frikendelsen ændrer dog ikke væsentligt på det stormvejr som Johan Schlüter Advokatfirma er ude i. Selskabet er indblandet i en svindelsag, der kan beløbe sig i op mod 100 mio. kroner. Denne sag har været hård ved firmaet, der har mistet klienter, sagt farvel til medarbejdere og solgt ud af sine møbler. I sidste uge kunne mediet Finans så meddele, at advokatkontoret helt er lukket.