Joe & The Juice: Om fem år er Danmark 10 procent af vores forretning

Onsdag præsenterede Joe & The Juice et overbevisende regnskab, og nu retter kædens stifter og ejer, Kaspar Basse, for alvor blikket mod udlandet.

Kaspar Basse har store ambitioner for Joe & The Juice i udlandet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Armbevægelserne og ambitionerne er store hos den populære juicekæde, Joe & The Juice.

Onsdag præsenterede selskabet bag kæden, Joe & The Juice Holding, sit årsregnskab, og der er tilsyneladende tryk på frugtpresseren i de 115 forretninger, man havde ved årsskiftet.

Omsætningen steg fra 2014 til 2015 med godt 33 procent til 404 millioner, og på ryggen af det melder kædens ejer Kaspar Basse sig parat til for alvor at ekspandere i udlandet.

De senere år har kæden åbnet i forretninger i England, Sverige, Tyskland og Singapore, og af regnskabet fremgår det, at Australien er det næste sted, hvor juicetørstige forbrugere kan slukke tørsten med en »Hangover Heaven« eller »Hell of a Nerve«.

Og udlandet er ikke bare en nebengeschäft for Kaspar Basse og co. Ambitionerne er store, fortæller direktøren.

»Det giver sig selv, at vi i forlængelse af vores ekspansion internationalt ganske hurtigt vil have den overvejende del af vores forretning i udlandet. Om 5 år vil Danmark formentlig repræsentere 10 procent (af forretningen, red.)», skriver Kaspar Basse i en mail til Berlingske Business.

Det er for så vidt ikke nogen overraskelse, at juicekæden har øjnene rettet mod udlandet. I et interview med Berlingske Business tilbage i starten af 2015 luftede Kaspar Basse en drøm om at blive juicemarkedets svar på Starbucks.

»Det ærlige svar er, at jeg fra dag et har haft et ønske om at skabe et fænomen, som kunne sammenlignes med Starbucks: Lige så gribende, lige så attraktivt, lige så »stort« og anerkendt. Hen ad vejen har vi været meget fokuserede på den stramme konceptualisering, som gør det muligt,« sagde han dengang.

Nu er frugtpresseren jo ikke en opfindelse, der kun er danskerne forundt, så et godt spørgsmål kunne være, hvad det mon er, at kæden rummer, der tilsyneladende appellerer til forbrugere i alle verdens hjørner?

»Vores rentabllitet er generelt set ens i diverse markeder med mindre udsving. Der er typisk forskellige kombinationer af leje-niveauer, løn-niveauer, pris-niveauer mv., som til syvende og sidst giver mere eller mindre den samme omkostningsbase. Det handler mest om, hvornår operationen i et givet marked har kritisk masse og erfaring, så alt er på plads,« siger Kaspar Basse.

Kæden er blevet elsket og hadet - afhængig af temperament - for sin særegne stil, der indebærer høj musik, tatoverede, kække, unge mænd bag disken og forholdsvis simple produkter til forholdsvis høje priser.

Herhjemme har kæden åbnet en lang stribe forretninger, siden de første frugtsafter blev presset tilbage i 2002, og ifølge Kaspar nærmer man sig et mætningspunkt for markedet herhjemme.

»Vi er stolte af, hvor stort markedet har udviklet sig for os i Danmark. For nu nøjes vi med de butikker som sporadisk viser sig som fede muligheder,« skriver han.

Joe & The Juice har godt og vel 700 medarbejdere fordelt på verdensplan, og årets resultat for i fjor endte på tre millioner kroner. Ved udgangen af 2016 forventer kæden at have 155 forretninger verden over.