Jobtilbud til alle på nedbrændt slagteri

Danish Crown garanterer alle 450 slagteriarbejdere på det nedbrændte svineslagteri i Skive job igen. Foreløbig i Holstebro og Herning.

De ansatte på det nedbrændte slagteri i Skive kan ånde lettet op. Fredag fik de tilbud om at flytte til Danish Crowns slagterier i Holstebro og Herning. Der vil gå op til ti uger, før der igen kan slagtes grise i Skive.

Slagteriarbejdernes tillidsmand, Jens Pedersen, er tilfreds med udsigten til, at alle kan få job igen, efter at Danish Crown i tirsdags fyrede 450 slagteriarbejdere som en konsekvens af branden. De første 160 allerede fra på mandag og ellers senest fra weekenden 11.-12 august.

Her er det planen, at de 30.000 grise om ugen, der ikke længere kan slagtes i Skive, i stedet skal slagtes på Danish Crowns afdelinger i Holstebro og Herning.

- Alt taget i betragtning, så har Danish Crown strikket en tilfredsstillende løsning sammen, og stemningen er god. Det er klart, at mange familier nu får en anderledes hverdag med transport og weekendarbejde, men jeg er overbevist om, at de fleste vil tage imod tilbuddet, og jeg er sikker på, at slagteriet i Skive kommer i gang igen, siger Jens Pedersen til Ritzau.

/ritzau/