Jobs: PCens dage er talte

Steve Jobs mener, at PC-alderen er forbi. Kun få mennesker har brug for en traditionel computer, mener han.

Apple-stifter Steve Jobs med sin iPad. Foto: Kimberly White, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.


Den karismatiske Apple-chef Steve Jobs talte i denne uge på D8-konferencen i Californien, og for en gangs skyld kunne han hverken præsentere en ny iPhone eller et andet nyt produkt, der skal revolutionere verden. Men han fortalte til gengæld om sin vision for, hvordan vores fremtid ser ud.

Jobs mener, at der fremover kun vil være meget få mennesker, som har brug for en traditionel computer.

Han erkender at ”PCen har været med os et langt stykke”, men ser samtidig, at vi bevæger os ind i en ”post-PC-æra”.

Her vil nye chips og software gøre det muligt for tavleenheder som iPad at overtage de opgaver, som i dag stadig kræver en traditionel computer, som videoredigering og grafisk arbejde. Nogle vil stadig have brug for en PC, men det vil altså være et fåtal af brugerne.

Jobs kunne også afsløre, at Apple faktisk forsøgte at udvikle en tavlecomputer allerede inden iPhone, men selskabet valgte at sætte projektet i bero og fokusere på at komme ind på telefon-markedet, som er meget større end PC-markedet.

Apple-chefen afviste ved samme lejlighed, at firmaet skulle have planer om at udvikle sin egen søgemaskine og forvise Google fra sine iPhones.

De to selskaber har tidligere haft en tæt alliance, men Googles fremstød på smartphonemarkedet har gjort dem til bitre rivaler. Google-chef Eric Schmidt sad indtil sidste år i Apples bestyrelse.