Jobbase tømt af hackere

Millioner af personlige data er blevet kopieret af hackere, der brød ind hos jobdatabasen Monster.

Foto: Modelfoto/Colourbox
Millioner af menneskers personlige oplysninger er blevet kopieret og stjålet fra et af verdens største jobbaser på Internet, Monster.

Der er måske tale om det største datatyveri nogen sinde alene i Storbritannien, som ellers har været hårdt plaget af datatyverier hele sidste år - værst, da oplysninger om 25 millioner børnebidragsmodtagere forsvandt, skriver BBC.

23. januar blev Monsters database angrebet, har firmaet selv oplyst, men det vil ikke sige noget om, hvor hårdt ramt det har været.

Men Monster har tidligere været ramt. I 2007 blev oplysninger om 1,3 millioner brugere hentet ned på servere, placeret i Ukraine, og sidste år blev informationer om 1,6 millioner jobsøgende stjålet og efterfølgende misbrugt til at få folk til at installere spionprogrammer rundsendt via e-post.

Også telefonnumre og fødselsdatoer

"Visse kontakt- og kontooplysninger blev taget," hedder det i en meddelelse fra Monster, som uddyber, at det handler om brugernavne, kodeord, telefonnumre, e-postadresser, fødselsdatoer, køn og demografiske data, hvorimod de jobsøgendes curriculum vitae ikke er blevet rørt.

Monster advarer nu alle brugere om ikke at reagere, hvis de pludselig får besked om at bekræfte navn og kodeord eller hente programmer hjem. Derimod bør alle selv aktivt logge ind på Monsters netsted og ændre deres kodeord.

De alvorligste problem synes at være, at mange anvender samme kodeord til mange forskellige tjenester. Det kan skaffe hackerne adgang til langt mere end blot Monsters database.