Job-boom venter den danske app-industri

I løbet af de næste fire år vil der ifølge beregninger blive skabt 35.000 job i den danske app-industri. Samtidig forventes omsætningen at vokse fra 2,5 milliarder kroner til 8,5 milliarder kroner.

Stifterne bag firmaet Endomondo lancerede i 2007 en løbe-app, og siden er virksomheden vokset til 26 ansatte. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rune Evensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vi bruger dem til alt fra spil til motion og overførelse af penge, og udviklingen af apps fortsætter over stok og sten. Således tegner den danske app-industri til at vokse massivt de næste år.

Ifølge beregninger vil der i løbet af de næste fire år blive skabt ikke mindre end 35.000 arbejdspladser i den danske app-industri, mens omsætningen vil stige fra 2,5 milliarder kroner til 8,5 milliarder kroner.

Det skriver Dagbladet Børsen, som sammen med Dansk Erhverv og Jyske Bank står bag beregninger på baggrund af en ny rapport fra EU-kommissionen.


I brancheforeningen IT-Branchen oplever man også, at app-industrien er ved at komme op i omdrejninger.

»Apps-markedet er klart et marked i stærk vækst, det bliver bare større og større,« siger administrerende direktør for IT-Branchen, Morten Bangsgaard, til Børsen.

»De fleste af os er jo i stigende grad forbrugere af apps – vi bruger apps, når vi skal finde den rigtige vin, låne en e-bog på biblioteket eller betale en ven for et fælles gaveindkøb, blot for at nævne nogle af de kendte danske apps som Vivino, Ebib og Mobilepay,« siger Morten Bangsgaard.

Men væksten kommer ikke af sig selv, og fra Dansk Erhverv lyder det, at branchen skal være klar til at udnytte potentialet.

»Det er de lande, som er klar, som høster gevinsterne,« siger cheføkonomen i Dansk Erhverv, Michael H. J. Stæhr til Børsen.

Et af de danske firmaer, som allerede har mærket forbrugernes interesse for apps, er Endomondo, der i 2007 lancerede en app til motion. I løbet af seks år er Endomondo vokset til at have 26 ansatte, og en af stifterne, Mette Lykke Kjeldsen, fortæller til Børsen, at hun har høje forventninger til den fremtidige udvikling, både hvad angår stigning på omsætningen og på antallet af medarbejdere.

Norden er generelt godt med i udviklingen af de digitale dimser. Ud af de ti største app-virksomheder på det amerikanske og europæiske marked er der fem fra Finland, Sverige og Danmark. Danmark har dog kun en app-producent i top-40, nemlig aarhusianske Kiloo, kendt for spillet Subway Surfers.

Derimod har Sverige fem virksomheder i top-40, herunder førstepladsen på listen, King.com, producenterne af blandt andet spillet Candy Crush Saga.

Ifølge EU-Kommissionens rapport vil omsætningen i den europæiske app-industri frem mod 2018 vokse med 340 milliarder kroner, og antallet af job i industrien vil vokse med tre millioner.