JMI-medejer: Alt er vendt på hovedet

Skandalen i IT Factory bliver dyr for JMI Invest-medejer Tom Matthiesen, som mister omkring en kvart milliard kroner.

Tidligere fodbolddirektør i AaB A/S Tom Matthiesen ejer ligesom entertaineren Finn Nørbygaard 17 procent af aktierne i JMI Invest Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stein Baggers svindelnumre i IT Factory gør ondt på mange. Den tidligere fodbolddirektør i AaB A/S Tom Matthiesen ejer ligesom entertaineren Finn Nørbygaard 17 procent af aktierne i JMI Invest, som stod bag halvdelen af IT Factory - og med den forsvundne direktørs bedrageri, der sendte virksomheden i dørken, mistede Tom Matthiesen over en nat værdier for næsten 250 millioner kroner.

Finansmanden bekræfter over for Ritzau, at han kæmper for ikke at blive knækket økonomisk.

- Konkursen har vendt alt på hovedet. Når balancen fra den ene dag til den anden reduceres med adskillige hundrede millioner kroner, kommer jeg selvfølgelig ikke uberørt igennem det her, siger Tom Matthiesen, der ikke vil fortælle, om han har belånt værdierne i IT Factory.

Det seneste regnskab fra Matthiesens eget selskab TM Gruppen viser, at investeringerne i JMI Invest er bogført til en værdi af godt 250 millioner kroner, hvoraf IT Factory står for hovedparten. Da Matthiesens andre selskaber med undtagelse af et enkelt har negativ egenkapital, er værdierne næsten væk.

/ritzau/