Jeudans milliarder går uden om tvangsauktioner

Adm. direktør Per W. Hallgren fra Jeudan afviser, at selskabets milliarder i kassen skal bruges på tvangsauktioner i Hovedstaden.

»I det centrale København har markedet altid klaret sig, det her er en krusning på overfladen,« siger Jeudans adm. dir. Per W. Hallgren. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Børsen lørdag.

»Vi vil købe primærejendomme med en stabil ejer og en fornuftig pengestrøm. Den type ejendomme kommer kun sjældent til salg, og de kommer ikke på tvangsauktion,« siger Per W. Hallgren.

Ejendomsselskabet købte sidste år ejendomme fra en af Amagerbankens kunder for 3,2 mia. kr., og efter en kapitaludvidelse har selskabet i dag mellem to og fire milliarder kroner at bruge på nye ejendomme.

»Det udvidede vores ejendomsportefølje med 30 pct. I dag har vi en markedsandel på 10-12 pct. i det centrale København, så der er mere at komme efter,« siger Per W. Hallgren.

Ingen dyre købMens et ejendomsselskab som Sjælsø Gruppen har været hårdt ramt af krisen, er Jeudan kommet absolut helskindet gennem den bølge af dårligdom, der er skyllet ind over det danske ejendomsmarked siden slutningen af 2007. Jeudan købte ingen nye ejendomme i hverken 2006 eller 2007, fordi priserne var skruet helt op på grund af bankernes kreative finansieringsmuligheder.

I dag er dem, der deltog i ejendomsmarkedet på det tidspunkt, enten stærkt nødlidende eller konkursramte. Til gengæld skabte boligboomet en stor overproduktion af boliger, og de nye områder omkring København, Sydhavnen og Ørestad, ligger efter flere år fortsat næsten øde hen.

»I det centrale København har markedet altid klaret sig, det her er en krusning på overfladen. Mens de nye områder omkring København og længere vestpå vil have det svært i længere tid med faldende huslejer og priser,« siger Per W. Hallgren til Børsen lørdag.