Jeudan må lade mange ejendomme køre forbi

Ejendomskoncernen Jeudan, som investerer i og driver større kontor-, bolig- og detailejendomme i København, er klar til at foretage yderligere investeringer, men må på grund af prisudviklingen lade mange muligheder passere.

Foto: Simon Skipper
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Trods støt resultatfremgang de seneste mange år venter selskabet for 2017 umiddelbart en flad udvikling i driftsresultat før kurs- og værdireguleringer (EBVAT) i forhold til 2016, og ifølge selskabets administrerende direktør, Per W. Hallgreen, vil en højere prognose kræve, at selskabet havde investeret mere, end det har gjort.

- Det indregner vi ikke i nogen forventninger. Vi ser, hvordan det går i løbet af året, og lykkes det at investere noget mere, hvad vi gerne vil, så justerer vi også resultatforventningerne, siger Per Hallgreen til Ritzau Finans.

I forhold til investeringer er selskabets fokus kontorejendomme i den centrale del af København. Her er selskabet imidlertid i skarp konkurrence med andre aktører, der ligeledes er investeringslystne, hvilket begrænser mulighederne for at foretage nye attraktive investeringer.

- Der er en større efterspørgsel, end der er udbud, så det er ikke sådan, at udsigterne er meget store. Men vi holder øje med, hvad der foregår, og viser der sig noget, som interesserer os, så er vi der, siger Per Hallgreen.

Den store interesse for den type ejendomme har også sat sit aftryk på priserne. Jeudan lykkedes dog fra tid til anden med at købe op, selv om der er rift om de attraktive ejendomme.

- Der er også noget til os en gang i mellem, men vi har måtte lade mange køre forbi, fordi vi synes, at de er kommet for højt op i pris. Udbuddet er mindre end efterspørgslen, og kombineret med stor likviditet i samfundet presser det priserne lidt op, forklarer Per Hallgreen.

De afkast, ejendommene handles til, afhænger af flere forhold, men selskabet har i 2016 set kontorejendomme i København blive handlet i markedet med afkast under 4 pct. Priserne, og afkastene, afhænger dog af flere forhold.

- Det afhænger meget af den enkelte ejendom, hvor den ligger, hvordan den er sammensat osv., men hvis du skal have et gennemsnit, så ligger den et sted mellem 4 pct. og 4,5 pct.

Når Jeudan skanner markedet er beliggenheden det afgørende, og så længe, det er i den centrale del af København, så "er vi godt tilfredse".

- Men vi går ikke ud i de nye områder i Nordhavn og i Ørestad. Vi er ikke så meget til udviklingsområder, vi er mere til de etablerede områder, uddyber Per Hallgreen.

Han udelukker ikke, at Nordhavn og Ørestad kan blive interessant for selskabet på sigt, men det bliver ikke på den korte bane.

- Det er for tidligt for os at være i de områder endnu. Vi vil godt se, at de områders evne til at tiltrække på længere sigt er til stede. Vi synes det er en lille smule for konjunkturafhængigt endnu.

- Vi har set, at prisudsvingene både på leje- og ejendomspriser kan være lidt større i udviklingsområder, end de kan i mere veletablerede byområder. Derfor synes vi ikke, at vi er klar endnu, siger Per Hallgreen.

/ritzau/FINANS