Jet Time lander massivt underskud: Revisor sår tvivl om overlevelse

Flyselskabet Jet Time er gå fra vil vækst til krise, hvilket afspejles tydeligt i det netop offentliggjorte regnskab, der viser et minus på 300 mio. kr. Revisorerne udtrykker tvivl om selskabets evne til at overleve.

Foto: FLYVEVÅBNET
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er hårde tider i flyselskabet Jet Time. Selskabets sats på fragtmarkedet har været en dårlig forretning, hvilket tydeligt afspejles i det nyligt offentliggjorte regnskab fra koncernen, der viser et underskud på lige knap 300 mio. kr. ud af en omsætning på 1,7 mia. kr. Det er det trejde år i træk med underskud i selskabet, og Jet Time har nu en negativ egenkapital på en halv mia. kr.

Ledelsen i selskabet har iværtsat en række tiltag til at få selskabet på fode igen, men i revisionspåtegningen understreger PWC, at Jet Time stadig flyver i hårdt vejr.

»Som beskrevet har ledelsen igangsat en række tiltag til at forbedre likviditeten. Dette, sammen med de andre forhold, der er nævnte i note 0 (en række tiltag vedr. kapitalforholdene i Jet Time, red.), indikerer, at materiel usikkerhed eksisterer, der kan kaste betydelig tvivl på virksomhedens og gruppens mulighed til at fortsætte som en »going-concern (en fortsættende forretning, red.),« lyder det i revisionspåtegningen.

Først og fremmest har ledelsen kigget på selskabets kreditfaciliteter, hvor man har forlænget sin kredit til en række kreditorer, men også optaget en række nye lån.

»Det er ledelsen vurdering, at det ovenfornævnte vil skabe det påkrævede fundament til at gøre vores operationer mere effektive og så positive resultater i selskabet på den lange bane,« skriver ledelsen.

Krisen har kradset gennem længere tid i Jet Time, der i november annoncerede, at man vil afskedige 278 medarbejdere. Jet Times forretningsmodel basserer sig på at udleje fly til andre selskaber, og man havde i mange år en pæn forretning med at flyve charter til Sydeuropa og Nordafrika. Siden har Jet Time indgået kontrakt med SAS om at flyve nogle af luftfartsselskabets afgange, og man gik ligeledes ind i fragtflyvninger. Begge var dog træk, der har bidraget stærkt til Jet Times underskud, og selskabet er på vej ud af begge områder.