»Jesus-tavlen« klar i april

Apples iPad kommer i handelen i begyndelsen af april - bare ikke i Danmark.

Apple-stifter Steve Jobs med sin iPad. Foto: Kimberly White, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Jesus-tavlen«, Apples nye tavle-PC iPad, kan købes i USA fra 3. april og i visse andre europæiske lande - dog ikke Danmark - sidste i april.

iPad er en tynd, bærbar computer uden tastatur, som nærmest opnåede gudestatus gennem måneder før lanceringen. Apple kalder den selv »magisk og revolutionerende«, andre kritiserer den for f.eks. kun at kunne arbejde med et åbent program ad gangen og mangle visse grundlæggende funktioner.

Op til 700 dollars

3. april kommer modellen med trådløs adgang men uden mulighed for at koble sig på mobilnettet, og 12. april kommer modellen med indbygget 3G-modem. Alle iPad-modellerne kommer til Europa sidst i april og vil kunne købes i Frankrig, Tyskland, Italien, Spanien, Schweiz og Storbritannien. Priserne begynder ved 499 dollars, den dyreste model med 3G-modem og en harddisk på 64 gigabyte koster 699 dollars.

iPad kan bruges til at gå på nettet, læse og skrive elektronisk post, se billeder og film, lytte til musik, spille spil og læse e-bøger. Der er intet fysisk tastatur - det kalder man frem på skærmen i stedet.

Flere af de store, danske teleselskaber satser på at kunne tilbyde iPad til kunderne.