Jesper Lok er fortid i Falck

Den tidligere DSB-topchef Jesper Lok holdt kun knap ti måneder som chef for redningskoncernen Falcks Emergency-division. Hovedpersonen siger selv, at han har forståelse for, at »man ønsker en anden profil på dette tidspunkt.«

Jesper T. Lok og Falck går hver sin vej. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jesper Lok og Falck går hver sin vej. Fredag eftermiddag meddeler redningskoncernen, at Jesper Lok fratræder sin stilling som chef for Falcks Emergency-division.

Den tidligere DSB-topchef tiltrådte stillingen 1. januar i år, men nu har parterne valgt at stoppe samarbejdet. Årsagen bliver ikke udspecificeret, men Jesper Loks kommentar i pressemeddelelsen afslører, at der fra koncernledensen af har været et ønske om noget andet end det, Jesper Lok har stået for.

»Falck er en fantastisk virksomhed, som jeg glæder mig over at have været en del af. Jeg havde naturligvis gerne taget med på den næste del af Falcks rejse, men Allan og jeg har haft en god dialog, og jeg har forståelse for, at man ønsker en anden profil på dette tidspunkt,« siger Jesper Lok i meddelelsen med henvisning til Falcks koncernchef Allan Søgaard Larsen.

Koncernchefen forklarer i samme meddelelse, at »det ikke er gået som  håbet« - uden dog at gå i detaljer med, hvad det er, der er gået skævt.

»Da vi blev enige om, at Jesper skulle bestride en ny post som administrerende direktør for vores Emergency-aktiviteter sidste år og igangsatte transitionen, vidste vi begge, at det ville kræve meget af os hver især. Det er altid ærgerligt, når noget ikke går som håbet,« siger Allan Søgaard Larsen.

Jesper Lok meddelte for knap et år siden, at han ikke mere ville stå i spidsen for DSB, som han var med til rydde op i efter en stribe store og dyre skandaler i statsbanernes selskab. Kort efter blev det offentliggjort, at han landede i Falck Emergency-division.

Karrieretrækket vakte opsigt, idet Jesper Lok kom fra en lang karriere i A.P. Møller - Mærsk-regi, og fordi hans store erfaring godt kunne tale for, at han ville sætte sig for bordenden i en meget stor virksomhed i hans næste job.

I Falck blev det så ikke topchefstillingen, han skulle bestride. Allerede før, Jesper Lok tiltrådte i Emergency-divisionen, gjorde Allan Søgaard Larsen det klart, at man ikke skulle se ansættelsen som om, at Falck var ved at køre Jesper Lok i stilling til det helt store job.

Begrundelsen for at hyre Jesper Lok til stillingen lød i stedet, at han skulle være med til at fordoble omsætningen i divisionen. Det er uvist, hvor langt han er kommet med den opgave på ti måneder.

Jesper Lok fratræder i Falck, når han »har afviklet nogle konkrete projekter«. Hverken Jesper Lok eller Falck har yderligere kommentarer til Jesper Loks fratræden, lyder det i meddelelsen fra Falck-koncernen.