Jesper »Kasi« Nielsen taber kæmpe skattesag

Jesper Kasi Nielsen, som skabte en formue på Pandora-smykker, har tabt en kæmpe sag mod Skat i Landsskatteretten om fradrag for sponsorudgifter til Brøndby IF og den krakkede håndboldklub AG København. Det oplyser han selv på sin Facebook-profil.

Jesper Kasi Nielsen Fold sammen
Læs mere
Foto: BERLINGSKE FORSIDE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jesper Nielsen, kendt som Kasi-Jesper, taber den meget omstridte skattesag, der blandt andet handler om hans sponsorat af fodboldklubben Brøndby. Det skriver Kasi-Jesper på sin egen facebook-side.

»Vi har nu modtaget Landsskatterettens kendelser, der, fuldstændigt som frygtet, stort set stadfæster alle SKAT’s afgørelser«, skriver Kasi-Jesper.

»Landsskatteretten har i kendelserne kun i begrænset omfang refereret vores argumenter, ligesom Landsskatteretten i sin begrundelse helt har undladt at forholde sig til flere af vores centrale argumenter, andre af vores argumenter har de kun forholdt sig til i ultrakorte vendinger,«  fortsætter Jesper Nielsen, der blev kendt i offentligheden pga. sin involvering i smykkevirksomheden Pandora.

Striden mellem Skat og familien har været stærkt medieovervåget, og Jesper Nielsen har blandt andet i forløbet skrevet et brev til skatteminister, Karsten Lauritzen (V), som han opfordrede til at finde en løsning på den komplicerede sag, der drejer sig om et trecifret millionbeløb.

»Efter alle de sager, der har kørt, efter ministerens ord om ”retssikkerhed”, efter skattedirektørens forsikringer om, at NU skal kulturen ændres og der skal ryddes op og efter mere end tre et halvt år med beslaglagte midler, kunne man tro, at landsskatteretten som minimum ville vise reel interesse for vores sagsfremlægning og argumenter. Det var desværre naivt. De virkede helt og aldeles uinteresserede,« skriver Kasi-Jesper videre.

Han oplyser, at sagen blev fremstillet over halvanden time i retten, og at der efterfølgende ikke var de store spørgsmål til sagen.,

»Vores fremlæggelse må have været ekstremt grundig og vi må have besvaret alle spørgsmål, for da vi var færdige var der helt stille og der kom ikke én kommentar eller ét opklarende spørgsmål,« skriver Kasi-Jesper.

Han mener, at Skat nu kan forsætte med "uhæmmet og ulovligt" at true sig bestemte afgørelser.

»Velkommen til retssikkerheden i Danmark!,« hedder det fra den omstridte erhvervsmand.

Jesper Nielsen skriver, at han er klar til at tage sagen videre og indbringe den for domstolene.

»Farcen i Skat er total, men vi giver ikke op før sagen er fuldt belyst og afgjort i retssikkerhedens allerskarpeste lys! Vi tror fortsat på, den eksisterer, retssikkerheden, og vi glæder os til at få sagen prøvet i et uvildigt system,« hedder det fra Kasi-Jesper.

Kasi-Jesper blev oprindeligt velhavende på at opbygge smykkevirksomheden Pandoras tyske forretning. Men efter børsnoteringen i 2011 har han forladt Pandora og ligger i strid om en såkaldt earn-out-betaling fra smykkevirksomheden.

I stedet har Jesper Nielsen stiftet Endless Jewelry med blandt andet penge fra Saxo Bank medstifteren Lars Seier. Det er uklart hvordan det går for Endless Jewelry.