Jesper Buch og Christian Stadil investerer i 19-årig: »Én af de vildeste iværksætterprofiler, som jeg nogensinde har mødt«

Både Hummel-ejeren Christian Stadil og Just Eat-stifter Jesper Buch har investeret i en 19-årige iværksætter, der vil skabe Nordens største netbutik for svømmeudstyr. Det var dog ikke helt nemt for den unge iværksætter Daniel Johannesen at komme i gang med at drive virksomhed.

Jesper Buch og Christian Stadil har investeret i den 19-årige iværksætter Daniel Johannesen, der på får år har fået pæn succes med at sælge svømmeudstyr i Norden. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto: Per Arnesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

19-årige Daniel Johannesen er tidligere elitesvømmer og onsdag aften kastede han sig ud på dybt vand, da han på landsdækkende TV søgte investering til sin virksomhed Watery.

Det skete i DR-programmet Løvens Hule foran panelets fem garvede iværksættere og investorer.

»Daniel er en af de vildeste iværksætterprofiler, som jeg nogensinde har mødt,« siger Jesper Buch.

Sammen med Hummel-ejer Christian Stadil valgte Jesper Buch at investere i den unge iværksætter. De har hver lagt 250.000 kroner for otte procent af netbutikken, der sælger svømmeudstyr.

»Det er en snæver niche. Men det er de her vertikaler, der er interessante nu. Det er svært at være first mover i dag, medmindre man går snævert og så bliver verdens bedste til lige netop det...eller i første omgang Nordens bedste,« siger Jesper Buch.

Og det er netop, hvad Daniel Johannesen satser på. I indeværende regnskabsår forventer han at omsætte for 4,5 mio. kr. og lave et mindre overskud. I 2023 skal butikken være vokset så meget i omfang, at den er størst på sit marked i Skandinavien.

Daniel Johannesen, Watery

»Jeg tænkte, at de ikke skal stoppe mig.«


I første omgang var det salg til elitesvømmere, men det seneste år har netbutikken udvidet sortimentet til også at sælge til svømmere på fritidsniveau.

»Svømning er Danmarks tredjestørste sport med 200.000 tilmeldte svømmere. Der er 70 millioner svømmere i hele Europa, så markedet er stort,« fortæller Daniel Johannesen.

Han glæder sig over tilgangen af de to erfarne iværksættere, der for alvor skal være med til at løfte forretningen ud over landets grænser. Allerede i år rykker Watery ind i Sverige.

»Jeg skal have nogle dygtige folk omkring mig, da jeg de seneste to år har været meget alene. Der kommer en del vigtige strategiske beslutninger de næste par år, som jeg skal tage stilling til og her har jeg brug for at tage de rigtige beslutninger,« siger han.

Blev afvist af Statsforvaltningen

Daniel Johannesen blev student i sommer og har lige siden arbejdet på fuld tid, og har i dag en enkelt fastansat. Han giver udtryk for at han brænder for iværksætteri.

Det var dog ikke helt gnidningsfrit for ham at få lov til at komme igang med at drive virksomhed.

»Fordi, at jeg i 2016 var under 18, skulle jeg ansøge om at få lov hos Statsforvaltningen. Jeg skrev til dem i marts 2016 og rykkede dem for svar hver anden uge, men først i løbet af sommerferien hørte jeg fra dem. Det var et afslag,« forklarer den unge iværksætter.

Daniel Johannesen er fra Horsens og det er herfra, at han driver Watery. Onsdag aften var han i Løvens Hule på DR for at præsentere sin virksomhed og søge en investering. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto: Per Arnesen.

Det slog ham dog ikke ud, og han klagede over afgørelsen. Den blev dog afvist uden forklaring.

»Jeg tænkte, at de ikke skal stoppe mig. Min far stiftede derfor virksomheden i sit navn og så kom jeg i gang,« siger han.

Daniel Johannesen havde på forhånd sparet 50.000 kr. op fra et job i Bilka. Derefter lånte han 100.000 kr. af sin far, hvilket han købte varelager for og fik udviklet netbutikken.

Ser sig selv i ham

Jesper Buch lægger ikke skjul på, at han er begejstret for den unge iværksætter og kan se paralleller til sin egen spæde opstart som iværksætter for små tyve år siden.

»Jeg har investeret i ham. Det var reelt pisseligegyldigt, hvad han arbejder med. Det var ham. Jeg blev selv trukket tilbage til min ungdom, hvor jeg pitchede ideen til Just Eat over for Carsten Mikkelsen, der var ejer af Crazy Daizy og investor. Han var mit store idol. Da vi 11 år senere solgte vores aktier, sagde Carsten Mikkelsen til mig, at han ikke anede, hvad jeg talte om dengang 11 år tidligere. Men han kunne se, at der var ild i mine øjne, og den rejse ville han gerne med på. Det er nøjagtigt sådan, jeg har det med Daniel,« forklarer Jesper Buch.

Den sidste mand i det nye trekløver er Christian Stadil, der som ejer af Hummel har stor erfaring med at sælge tøj og kan ifølge Jesper Buch bidrage væsentligt til Waterys vækstrejse.

»Christian har enormt meget viden om sportssegmentet og har folk ansat, der er gode til at arbejde med det her. Han har i øvrigt tilbudt Daniel at komme op og sidde på Hummels kontor en gang om ugen,« fortæller Jesper Buch.

Daniel Johannesen er fra Horsens og det er herfra, at han driver Watery. Hummels hovedkontor ligger i Aarhus.