Jesper Buch, Bokse-Brian og Tommy Ahlers skal uddanne 200 danske iværksættere

Just-Eat pengemanden Jesper Buch skyder i næste uge gang i en træningslejr for iværksættere under navnet Seedster. Planen er at løfte iværksættere til et nyt niveau.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er dømt topmøde for nogen af de mest profilerede skikkelser på den danske iværksætterscene, når Just-Eat-stifteren Jesper Buch i næste uge skyder gang i en stort anlagt træningslejr for 200 entreprenante folk med sans for forretninger i den sydspanske by Marbella nær Malaga. I alt skal deltagerne gennem syv dages undervisning fra 15 forskellige mentorer.

Med navne som serieiværksætteren Tommy Ahlers (Podio og ZYB), rengøringsbossen Birgit Aaby (Combiservice) og Morten Wagner (Dating.dk) blandt oplægsholderne er tanken at få iværksætterne løftet med indspark til pitch, finansiering og marketing.

Selv om det er folk med millionfirmaer i ryggen, håber Jesper Buch, at arrangementet bliver holdt uformelt, så deltagerne får så meget ud af oplægsholderne som overhovedet muligt.

»Denne uge skal være uden smart-ass-attitude. Vi er alle hårdtarbejdende iværksættere som uagtet succes sagtens kan huske, hvor vi kom fra,« siger han.

Indtil videre er det planen, at arrangementet, der går under navnet Seedster skal holdes to gange årligt, men Jesper Buch vil dog vente at se erfaringerne, inden han lægger sig fast på det.

»Jeg håber, vi kan lave to om året, men lad os nu se, om vi kan rykke folk op i niveau. Det er det, der er hele formålet,« siger han.

Det er dog ikke kun iværksættere, der kommer med til arrangementet. Også eksbokseren Brian Nielsen og Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, vil være til stede og komme med input.

Jesper Buchs iværksætterlejr er det seneste eksempel på, hvordan nogen af dansk erhvervslivs tungeste iværksættere forsøger at sparke yderligere gang i etableringen af nye dansk vækstsucceser. Senest fortalte Berlingske Business om Nordic Makers, der med blandt David Helgason fra Unity, vil forsøge at dyrke flere unge håb frem.

Og spørgsmålet om Danmarks evne til at lave nye vækstfirmaer kravler samtidig også op på den politiske dagsorden. I slagsmålet om regeringens 2025-plan står også danske iværksættere centralt. Her vil regeringen give tre års skattefrihed til nye virksomheder - de såkaldte IVSer. Skattefritagelsen skal gælde overskud på op til syv millioner kroner over tre år.

»Vi ønsker at give en håndsrækning til de iværksættere, som i dag lader deres gode idéer blive i skuffen. De skal realisere dem, det skal skabe vækst og arbejdspladser. Det gør vi ved at forbedre rammebetingelserne for iværksætteri,« har skatteminister Karsten Lauritzen (V) tidligere sagt.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har påpeget, at der ikke er skabt en ny virksomhed med mere end 1.000 ansatte siden 1996 i Danmark.

Berlingske Business er med ved Seedster, måske er det her den næste nye vækstsucces grundlægges. Følg os på Facebook, hvor vi vil lægge interview op med deltagere og oplægsholdere, så de kan give deres inspiration videre til dig.