Jensens Bøfhus-stifter træder et skridt tilbage og overlader roret til ny direktør

Den kriseramte restaurantkæde, Jensens Bøfhus, skifter ud i topledelsen. Stifter og hidtidige adm. direktør Palle Skov Jensen træder tilbage et skridt tilbage for at overlade ansvaret for den daglige drift til Den Blå Planets adm. direktør, skriver Dagbladet Børsen.

Foto: Andreas Beck
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Til august træder Palle Skov Jensen tilbage som adm. direktør for restaurantkæden Jensens Bøfhus. Han afløses af 50-årige Dorte Gleie, som kommer fra en job som adm. direktør i en af Københavns store attraktioner, Den Blå Planet. Det skriver Dagbladet Børsen.

Ifølge avisen får Dorte Gleie ansvaret for den daglige drift og titel af adm. direktør, mens Palle Skov Jensen træder et skridt tilbage og fortsætter som direktør for blandt andet administraion.

Skiftet i toppen af Jensens Bøfhus, der omfatter en kæde med 44 restauranter og mellem 1.500 og 1.700 ansatte, er det seneste i en række af skift i direktionen i den kriseramte kæde.

Dorte Gleie bliver kastet ud i en hård opgave. Hun skal vende forretningen, som er under massivt pres, efter at flere restaurantkæden som f.eks. Flammen har gjort indhug i Jensens Bøfhus kundesegment.

Selvom Jensens Bøfhus ifølge Børsen tjener penge på driften, kom selskabet alligevel ud af 2016 med et underskud på 30 mio. kr. og en egenkapital, der styrer mod minus, mens kundeflugten ser ud til at være stoppet. I hvert fald er omsætningen kun faldet med én pct. i 2016.

I de kommende uger vil kæden præsentere et nyt koncept, som skal vende forretningen.

»Der er kommet markant forøget konkurrence, og der kan man godt sige, at vi har været for langsomme til at omstille os. Men nu kommer vi med, hvad vi synes er et spændende menukort, som vi kan se, at folk har taget god til sig i de restauranter, hvor vi har testet det,« siger Palle Skov Jensen til Børsen.