Jensby ville have IBM til at betale for sin Porsche

Den tidligere bestyrelsesformand i IT Factory, Asger Jensby, var allerede i 1980’erne rodet ud i en sag om fusk med bilag, da han arbejde hos IBM. Jensby ville have IBM til at betale for sin private Porsche.

Ifølge dagbladet Børsen var Jensby i 1984 udstationeret for IBM i USA, men efter kun ganske få uger på posten, måtte han hentes hjem igen, efter han havde forsøgt at fuske med bilag og få IBM til at betale for private udgifter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I disse dage er IBM havnet midt i en af Danmarkshistoriens største svindelsager med engagementet i IT Factory. Men allerede tilbage i 1980’erne ragede it-giganten uklar med en af hovedpersonerne i IT Factory-sagen, nemlig bestyrelsesformanden Asger Jensby.

Ifølge dagbladet Børsen var Jensby i 1984 udstationeret for IBM i USA, men efter kun ganske få uger på posten, måtte han hentes hjem igen, da han havde forsøgt at fuske med bilag og få IBM til at betale for private udgifter.

Asger Jensby havde angiveligt forsøgt at få IBM Danmark til at betale en regning fra Porsche i Køge, der havde udstyret Jensbys røde Porsche 928 med nye dæk, ny frontrude og ny bagrude til en samlet pris over 20.000 kroner.

Men den gik altså ikke. Jensby blev afsløret af en bilglad medarbejder hos IBM, der kunne se, at de dæk, som Jensby havde bestilt, ikke kunne bruges på hans officielle firmabil, der også var en Porsche, men en ældre udgave 924. IBM afviste derfor at betale regningen, og Jensby blev hentet hjem fra posten i udlandet.

”Han blev hjemkaldt fra USA på grund af disciplinærsagen, men senere hed det sig, at jobbet i USA havde for få udfordringer for ham. Han blev dog ikke fyret, og det undrede mange sig over i IBM, men der gik til gengæld heller ikke længe, før han selv fandt et andet job,” siger en anonym kilde til dagbladet Børsen.

Asger Jensby har ikke kommenteret artiklen, ligesom IBM heller ikke ønsker at kommentere.