Jensby kulegraves for fusk

Asger Jensby er oven på IT Factory-skandalen erklæret personligt konkurs. Nu skal det undersøges, om Jensby inden konkursen har gemt millioner af vejen

Foto: Rune Evensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Undersøgelsen iværksættes af kurator i det tidligere Stein Bagger-selskab Agios United S.A. Boris Frederiksen, der også er kurator i IT Factory-konkursboet.

I sin seneste redegørelse i Agios-konkursboet, sendt til Sø- og Handelsretten, peger Boris Frederiksen konkret på et grumset forløb omkring salget af Asger Jensbys tidligere luksushytte i det mondæne skiområde Fageråsen i Trysil i Norge.

Boris Frederiksen skriver ikke i sin redegørelse, at han mistænker Asger Jensby for at have stukket et millionbeløb af vejen gennem et mere eller mindre fiktivt salg af den luksuriøse hytte på 290 kvm. Men han bekræfter over for Jyllands-Posten, at forholdet skal undersøges.

»Jeg kan jo ikke vide det. Men jeg vil gerne have vished for, om det er tilfældet, eller om det ikke er tilfældet. Jeg har ikke nogen konkret mistanke. Jeg kan bare se, at handlen er foretaget på et tidspunkt, da Jensby må have haft de samme økonomiske problemer, som han har i dag,« siger Boris Frederiksen til Jyllands-Posten.

Hytten blev i begyndelsen af 2010 solgt til et nystiftet norsk aktieselskab, Kvileplassen AS, for angiveligt 6,2 mio. kr. Handlen fandt sted på et tidspunkt, da Asger Jensby havde indgået en aftale med sine mange kreditorer.