Jensby burde have spurgt til rockerven

Relationen mellem Stein Bagger og rockermiljøet burde have vakt Asger Jensbys mistanke om, at der foregik noget kriminelt i IT Factory, siger rockerekspert.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Relationen mellem den narkodømte Hells Angelsrocker Brian Sandberg og IT Factory-topchef Stein Bagger burde have fået samtlige alarmklokker til at ringe hos bestyrelsesformand Asger Jensby.

Det fastslår sociolog Michael Hviid Jacobsen, Aalborg Universitet, der i en årrække har fulgt rocker- og bandemiljøet herhjemme, som netop er kendetegnet ved diverse former for kriminalitet blandt andet narkohandel og hvidvaskning af penge.

Brian Sandberg, der i en periode har ageret som familien Stein Baggers sikkerhedsvagt, og den nu forsvundne Stein Bagger har kendt hinanden i en årrække og er blandt andet kommet i det samme fitnessmiljø. Og det er en yderst usædvanlig kombination, der burde have fået Jensbys tanker drejet ind på, at der kunne foregå noget kriminelt, vurderer Michael Hviid Jacobsen.

- At Stein Bagger ansætter en rocker er yderst påfaldende. Jeg har ikke før hørt om, at en af erhvervslivets tilsyneladende topfolk på den måde omgås en rocker med en noget blakket baggrund. Normalt ville de hyre et ganske almindeligt vagtværn eller have andre former for sikkerhedsforanstaltninger. Det burde have givet et hint om, at der foregår noget voldsom kriminelt. Det var noget, man i et almindeligt respektabelt firma ville omtale over for vedkommende, siger Michael Hviid Jacobsen.

/ritzau/