Jeg sidder helt alene ...

Kære virksomhedsråd Jeg har været ansat siden februar 2006 i en stor international koncern, og jeg sidder med salgsansvaret for Danmark, og jeg er eneste ansatte. Jeg kom fra en stilling som salgschef for ti medarbejder, men jeg valgte at søge nye udfordring. Mit problem er, at jeg nu er blevet tilbudt et job som chef i en virksomhed i Danmark med 60 ansatte, og jeg savner virkelig en organisation omkring mig. Det er dog inden for samme branche. Vil det være forkert af mig at sige op? Hvad vil marked / kunderne sige?Hører gerne fra dig. <i>Den ensomme

Kære ensomme,

Status for dig er vel, at du har indset, at enearbejde ikke tilfredsstiller dig, og at du måske også har ambitioner om en mere direkte lederstilling.

I den slags situationer, som du er kommet i, er man altid sig selv nærmest.

Derfor er det ikke forkert at sige op, hvis det er det bedste for dig. Heller ikke, selv om du har været relativ kort tid i dit nuværende job.

Men det er jo to forskellige situationer, som du skal vælge imellem: enten den lille virksomhed med store vækstmuligheder eller den allerede store, hvor du kommer ind i en mere "sat" organisation.

Du bør også overveje, om springet fra at have været chef for ti og nu til 60 medarbejdere, er for stor en mundfuld.

Det afhænger også af, hvorledes den nye afdeling er organiseret.

Der må være et hold ledere/supervisorer imellem dig og medarbejderne, og denne situation vil være ny for dig.

Du skriver ikke noget om konkurrence- eller kundeklausul, så det regner jeg ikke med, er et problem for dig.

Du føler sikkert problemet ved et skift meget større end markedet og kunderne vil føle det.

Hvis du i fremtiden er i stand til at tilbyde dem et produkt eller en service, som de er tilfredse med, og den nye organisation har et godt image, så spekulerer de ikke så meget i, om du har skiftet job.

Du vil ikke få noget større behov for at forklare dine personlige skift.Med venlig hilsen

Claus Hellmann Hansen