»Jeg har haft en diskussion med formanden, hvilket førte til, at jeg besluttede i weekenden at fratræde«

Topchefen for et af de store teleselskaber, Telia, har i sin ferie besluttet at forlade posten. Han mener, at en række problemer er løst.

Telias adm. direktør Johan Dennelind har opsagt sit job. Fold sammen
Læs mere
Foto: Janerik HENRIKSSON

Telias administrerende direktør Johan Dennelind forlader posten. Han har haft posten som topchef siden 2013, og han forlader stillingen inden for et år, skriver det svenske finansmedie Di.

Johan Dennelind afviste ellers i maj, at han var på vej væk fra Telia i forbindelse med sin nye opgave som formand for bestyrelsen for konsulentgiganten Tyréns. Nu forklarer han til Di, at beslutningen om at stoppe blev truffet under en ferie.

»Efter at vi leverede vores resultat i juli, havde jeg ferie, og så følte jeg, at beslutningen var modnet. Jeg har haft en diskussion med formanden, hvilket førte til, at jeg besluttede i weekenden at fratræde,« siger han til Di.

Baggrunden er en række ikke nærmere angivne faktorer, som ifølge Johan Dennelind ikke er dramatiske - hvilket han mener afspejles i det faktum, at han og bestyrelsen er enige om, at han vil forblive, indtil hans afløser som administrerende direktør er fundet.

Om sin tid i Telia siger han:

»Vi kom i en situation, hvor vi havde en række problemer at tackle. Gamle forretninger, der var blevet udført, var tvivlsomme. Meget af tiden i vores første år blev brugt på at sortere og rydde op i historien og de forretninger, som vi havde taget fejl med. Det tog meget energi, og det er tydeligt, at det var en ødelæggende tid i Telia, som aktiekursen også viste.«

Telias bestyrelsesformand, Marie Ehrling, bekræfter overfor Di, at Johan Dennelinds beslutning om at forlade stillingen er modtaget i denne weekend. Bestyrelsen mødtes på søndag. Men hun pointerer, at bestyrelsen beklager Johan Dennelinds beslutning og havde helst set ham blive.

Telia har over 20.000 ansatte på verdensplan og omtrent 24 millioner kunder. Selskabet har langt de fleste ansatte i Norden, men selskabet er også til stede i Letland, Litauen, Estland, Moldova og Tyrkiet. I Danmark har Telia omtrent 1,4 millioner mobilkunder og er dermed tredjestørst efter Telenor og TDC.