Jeff Bezos bevarer kontrol over Amazon-aktier efter skilsmisse

Spekulationerne omkring Amazons fremtid er ovre. Stifter Jeff Bezos og hans nu forhenværende hustru MacKenzie Bezos har indgået en skilsmisseaftale, som efterlader Bezos med den fulde kontrol over de Amazon-aktier, parret har ejet, oplyser parret på Twitter.

Amazon CEO Jeff Bezos fotograferet i Berlin i april 2018. Nu er parret skilt, og Jeff Bezos bevarer kontrollen over både sin og ekskonens Amazon-aktier og samt den fulde kontrol over Washington Post og rumfartvirksomheden Blue Origin. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLEMENS BILAN EPA/Scanpix

Amazons stifter Jeff Bezos bevarer sin nuværende indflydelse i verdens største netbutik efter skilsmisse fra sin nu tidligere hustru MacKenzie Bezos.

Det oplyser MacKenzie Bezos på Twitter torsdag aften danske tid på en helt nyoprettet Twitter-konto med kun det ene tweet. Jeff Bezos retweetede umiddelbart efter MacKenzies besked og har samtidig lagt en besked op, hvor han udtrykker taknemmelighed til alle, som har støttet ham, herunder ikke mindst sin ekskone.

Glad for at kunne give aktier til eksmanden

MacKenzie Bezos skriver, at hun er glad for at kunne give Jeff Bezos alle hendes aktier i Washington Post og Blue Origin, Jeff Bezos' rum-eventyr, og 75 pct. af parrets aktier i Amazon plus stemmerettighederne til de aktier, hun beholder, for at »støtte hans fortsatte bidrag sammen med holdene i disse fantastiske virksomheder«.

Dermed er der sat en stopper for de mange spekulationer om, hvad der skulle ske med ejerskabet i en af verdens mest værdifulde selskaber, efter skilsmissen. Amazon har i øjeblikket en markedsværdi på tæt ved 900 mia. dollar.

Jeff Bezos grundlagde Amazon i 1994, og MacKenzie Bezos har gjort hele rejsen med, og parret har haft fælleseje. MacKenzie Bezos, der er forfatter, har været gift med Jeff Bezos i 25 år og sammen har de fire børn.

Parret gik fra hinanden efter at det kom frem, at Jeff Bezos havde fundet en ny kæreste.