Jay-Z: Den er hjemme!

Den norske musikstreamingtjeneste Aspiro er nu solgt til den amerikanske hiphopstjerne, som i forvejen sælger blandt andet tøj.

Foto: ROBYN BECK. Hiphopstjernen Jay-Z, alias Shawn Carter, som her ses med sit Grammy-trofæ i 2013, er ny ejer af musiktjenesten Wimp. Arkivfoto: Robyn Beck, AFP/Scanpix
Læs mere
Fold sammen

Den amerikanske hiphopstjerne Jay-Z er nu endegyldigt den nye ejer af den norske musikstreamingtjeneste Wimp, som blandt andet Telenor udbyder herhjemme.

Fredag var det lykkedes ham at få accept fra flere end de nødvendige 90 procent af aktieejerne til at overtage Wimp og det børsnoterede moderselskab Aspiro efter flere ugers kamp med utilfredse aktieejere, som ikke mente, at hans bud var højt nok.

Jay-Z, der er gift med popstjernen Beyonce og bærer det borgerlige navn Shawn Carter, overtager Wimp gennem sit firma Project Panther Bidco, og overtagelsen gør den norske mediekoncern Schibsted omkring 160 millioner kroner rigere. Schibsted ejer 75 procent af selskabet Streaming Media, som igen ejer 76 procent af Aspiro.

Tvinges nu til at sælge

Købsprisen for Aspiro er på 464 millioner svenske kroner eller 371 millioner danske kroner.

Jay-Z er en af verdens bedst sælgende musikere og har allerede købt sig ind i både tøj- og sportsbranchen. Han ejer således 40/40 Club-sportsbarerne og Rocawear-tøjmærket.

Med over 90 procent af aktierne i hus kan Jay-Z tvangskøbe resten af aktionærerne ud af Aspiro, der trods sit norske ophav er børsnoteret i Stockholm.

Jay-Zs kollega, rapperen De Dre, solgte sidste år sine Beats-hovedtelefoner til den amerikanske IT-gigant Apple, og rapperen 50 Cent solgte sin vitaminvand til Coca-Cola.