Java-opdatering gav bøvl med Skats told-system i tre uger

Den Java opdatering, der førte til en masse NemID-ballade, fungerede heller ikke med Skats it-systemer til toldbehandling. I tre uger måtte brugerne derfor køre med en tidligere Java-version.

Foto: Jens Nørgaard Larsen

Sjældent er en Java-opdatering blevet så berømt i Danmark, som da Java 7 update 45 landede tirsdag den 15. oktober - og alle, der opdaterede, ikke længere kunne bruge NemID. Tre døgn senere havde Nets en løsning klar skriver Version2.dk

Men hos Skat tog det tre uger at få et Java-baseret system til angivelse af told for import og eksport til at virke sammen med den nye Java-opdatering. Det fremgår af en meddelelse fra Skat.

Tirsdag den 5. november var en ny udgave af Toldsystemet klar, så brugerne igen kunne få lov at bruge den nyeste version af Java. Alle, der loggede på Toldsystemet tirsdag middag og frem, fik automatisk den nye version af Skats it-system, mens den nye Java-opdatering skal hentes manuelt, hvis man først har været nødt til at skifte tilbage til en ældre version og afinstallere den nye.

Den manglende mulighed for at opdatere Java mødte meget kritik, da det var alle NemID-brugerne, det drejede sig om, i de tre dage i oktober. Opdatering 45 lappede nemlig hele 51 sikkerhedshuller, hvoraf flere var alvorlige.

Disse sikkerhedshuller har danske firmaer, som importerer eller eksporterer varer til lande uden for EU, altså været nødt til at leve med i tre uger.

Deltag i debatten på Version2.dk.