Japansk besked-app med årets største tech-notering

The Line Corporation, der er en besked-app med mere end 200 millioner aktive brugere i særligt Japan og andre asiatiske lande, har lavet den største børsnotering for teknologiselskaber i år.

Selskabet, der går på børsen i både Tokyo og New York, har nu en børsværdi på næsten 7 mia. dollar.

Det skriver New York Times.

I et år med relativt få noteringer i teknologibranchen stikker Line ud med en efterspørgsel fra investorerne, der er større end ventet. For kun tredje gang i år debuterer et selskab således på børsen over den først fastsatte prisramme, der blev hævet af Line i forrige uge.

Efterspørgslen er særligt overraskende oven på den seneste tids usikkerhed omkring den britiske EU-afstemning, der rent faktisk fik Line til at udsætte sin noteringsdato.

Oprindeligt blev Line oprettet af den koreanske internetgigant, Naver Corporation, som en måde hvorpå de nødlidende japanere under jordskælvet for fem år siden kunne kommunikere med hinanden.

Line er desuden kendt som udvikleren af de såkaldte stickers, der til forskel fra de måske bedre kendte emojo-ikoner i chats kan bevæge sig og give lyd. Salget af stickers har været en pengemaskine for Line, der for første gang i selskabets historie ramte en omsætning over 1 mia. doller i 2015.