Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Årsagen til salget skal findes i, at Unimerco ikke selv har kræfterne til at begå sig internationalt.
"Når vi har besluttet at sælge nu, så skyldes det først og fremmest hensynet til en hurtigere globalisering. Vores store internationale kunder kræver vores tilstedeværelse stadig flere steder, og vi har ikke den fornødne ledelseskapacitet til flere sideløbende etableringer," udtaler adm. dir. Kenneth Iversen og tilføjer:
"Vi har heller ikke overalt en etableret kundemasse, som fra begyndelsen kan retfærdiggøre de store investeringer. Det kan Kyocera bringe os. Endelig så er vi for mit eget vedkommende nødt til at imødese et generationsskifte i løbet af et par år eller tre."
Den samlede ledelse med koncernadministrerende direktør Kenneth Iversen i spidsen fortsætter samtlige Unimercos aktiviteter og produktgrupper i Kyocera Unimerco. I løbet af kort tid vil organisationen dog få et japansk islæt i både produktions- og økonomifunktioner, ligesom der fremover vil være en japansk vice president med arbejdssted i hovedsædet i Sunds ved Herning.
Unimerco Group blev stiftet i 1964og består af 12 selskaber i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, England, Polen, Tjekkiet, Finland, USA og Kina. Værktøjskoncern har i over ti år været med i opløbet om at blive kåret som årets danske arbejdsplads.
Det udtryk for medarbejderpleje bliver endnu en gang understreget af salget til japanerne. Størstedelen af aktierne i Unimerco (55 procent) er ejet af ikke-ledende medarbejdere i selskabet, og det bliver dem, der tjener på salget.
INFOshop: Brancheanalyse: Gode tider for værktøjsproducenter