Japan får sit første Legoland

Japanske børn har noget at glæde sig til. I foråret 2017 åbner landets første Legoland til den nette sum af 1,7 mia. kr., oplyser Merlin Entertainment.

I foråret 2017 åbner Japans første Legoland til en pris på 1,7 mia. kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Japans fjerde største by Nagoya, der ligger i en bugt ved den japanske Stillehavskyst, bliver hjemsted for landets første Legoland-park.

Prisen er ifølge en fondsbørsmeddelelse fra Merlin Entertainments knap 1,7 milliarder kr., som finansieres af Merlin og Legofamiliens pengetank, Kirkbi, i fællesskab.

Placeringen i Nagoya er ifølge Merlin idéel, fordi byen ligger midt i Japan og har et opland på omkring 20 millioner mennesker, der kan nå parken på to timer eller mindre. Hovedstaden Tokyo ligger således to timers kørsel fra Nagoya, mens Osaka ligger én times kørsel væk.

"Dagens offentliggørelse er endnu en stor milepæl i udviklingen af Legoland-brandet. Vi glæder os til at arbejde tæt sammen med bystyret i Nagoya og med Kirkbi, som begge sætter pris på brandets potentiale på verdens næststørste marked for temaparker, om projektet," udtaler Nick Varney, adm. direktør i Merlin Entertainment, i børsmeddelelsen.

Kirkbi, der ejer 75 pct. virksomheden Lego og 29,9 pct. af Merlin, etablerer et selskab, der skal opføre infrastruktur og etablere andre aktiver i forbindelse med parken for et beløb svarende til knap 1,2 milliarder kr. Pengene skaffer Kirkbi ved en kombination af egne midler og lån i en japansk bank.

Aktiverne leases herefter i 50 år til et driftsselskab, som Merlin ejer 100 pct. og investerer et beløb svarende til 475 milliarder kr. i. Kirkbi er ifølge fondsbørsmeddelelsen sikret en minimums leasing-indtægt fra det japanske Legoland på et beløb svarende til knap 50 millioner kr. om året.

Bystyret i Nagoya bidrager også til løjerne ved at love at etablere den nødvendige lokale infrastruktur for at gæsterne kan nå frem til parken. Det omfatter blandt andet udbygning af vejnettet og opførelsen af et parkeringshus med plads til 5.000 biler.

Legoland i Japan bliver på samme størrelse som Legoland i Florida og den nyåbnede park i Malaysia og forventes at beskæftige omkring 1.000 medarbejdere.Merlin Entertainment er Europas førende udbyder af familieforlystelser og nummer to i verden. Selskabet driver 104 attraktioner, herunder bl.a. voksmuseet Madam Tousaud, ti hoteller og tre ferielandsbyer i 22 lande verden over.

Selskabet driver i øjeblikket seks Legoland-parker i fem lande. Nummer syv ventes at åbne i Dubai i 2016, et år før Legoland i Japan slår dørene op. "På langt sigt tror vi fortsat på, at der er betydelige mulighed for Legoland-brandet, med potentiale for at åbne op til 20 parker over hele verden, og vi står fast på vores målsætning om at åbne en ny park hvert andet eller tredje år," siger Nick Varney.

Allerede i 2011 kom det frem i japanske medier, at Merlin havde planer om at åbne et Legoland i Nagoya. Den gang lød planen at parken skulle åbne i 2015. Det første Legoland åbnede i 1968 i Billund, mens park nr. to åbnede i Windsor i England i 1994.