Japan åbner folden for import af dansk oksekød

For første gang i 15 år bliver det nu muligt at sælge dansk oksekød til 125 millioner forbrugere i Japan.

Japan har godkendt import af dansk oksekød for første gang i 15 år. Landet indførte forbud mod import af oksekød fra EU, da kogalskaben ramte Europa i slutningen af halvfemserne. (Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristoffer Juel Poulsen

Mellemgulvsmuskler og tunger fra kvæg er sjældent at finde på danske menukort. Men japanerne er glade for de utraditionelle udskæringer, og nu får de mulighed for at købe dem fra Danmark.

Det bliver muligt, da Japan nu har godkendt import af dansk oksekød for første gang i 15 år. Landet indførte forbud mod import af oksekød fra EU, da kogalskaben ramte Europa i slutningen af halvfemserne.

Det oplyser Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

- Japanerne har en meget høj fødevaresikkerhed, og det er en stor blåstempling af Danmark som fødevareproducent, at vi nu som et de første EU-lande igen kan eksportere oksekød til Japan, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

Hun vil presse på for, at lande som Vietnam og Sydkorea følger i japanernes spor.

Sidste år var japanske sundheds- og fødevaremyndigheder på to omfattende inspektionsbesøg hos danske oksekødsproducenter og hos Fødevarestyrelsen.

Målet var ved selvsyn at få dokumenteret, hvordan Danmark arbejder med forbruger- og fødevaresikkerhed.