Janus Friis trækker sig ud af Skype

De forhenværende Skype-aktionærer med blandt andre danske Janus Friis har indgået en milliardaftale med de nye ejere fra eBay.

Den danske it-komet Janus Friis trækker sig nu helt og aldeles ud af internet-telefonsystemet Skype, han selv var med til at skabe sammen med svenske Niklas Zennström. De to har sammen med resten af de oprindelige Skype-aktionærer ladet sig købe ud før tid for 2,8 milliarder kroner (530 millioner dollar).

- Vi har forhandlet med eBay og valgt at lukke denne aftale før tid for at kunne fokusere på nogle andre ting. Vi er entreprenører. Det der får vores hjerte til at banke er at starte nye ting. Det ligger i blodet. Nu kan vi fokusere på to store ting. Det er Joost og noget, der hedder Atomical. Det er et risikokapitalfirma, vi har lavet, fordi vi synes det vil være smart for os at investere i andre entreprenører med gode idéer, siger Janus Friis til Ritzau.

Hvor en stor andel af pengene, der tilfalder Janus Friis er hemmeligt. Det oplyses heller ikke, hvor mange aktionærer, der skal dele de 2,8 milliarder kroner. Oprindeligt var det aftalt, at Janus Friis og hans svenske makker skulle blive i butikken til omkring starten af 2009 mod en forventet betaling til den tid på omkring 1,5 milliarder dollar.

/ritzau/