Janus Friis klar med nyt kommunikationsværktøj

Danske Janus Friis, der står bag succesen Skype, er klar med et nyt kommunikationsnetværk. »Wire« passer til den nye generation af internetkommunikation, lyder det.

Det nye kommunikationsprogram »Wire« kombinerer høj lyd med høj billedkvalitet. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han havde kæmpe international succes med det internetbaserede telefoniprogram Skype, som han tjente kassen på. Nu er danske Janus Friis klar med et nyt kommunikationsnetværk, han kalder »Wire.«

Wire er klar til brug for mennesker over hele verden fra onsdag den 3. december. Man kan bruge programmet, når man taler i telefon, sender beskeder eller udveksler billeder, musik og video via Soundcloud og Youtube på sin mobil, tablet og computer.

Janus Friis har arbejdet på at udvikle programmet  i to år sammen med et hold bestående af omkring 60 personer, og det bliver en efterfølger til sin storebror Skype, der passer endnu bedre til den nye generation af internetkommunikation, lyder det:

»Da Skype blev lanceret for mere end ti år siden, fjernede det en række barrierer for global kommunikation og forbandt mennesker på måder, der indtil da havde virket fuldstændigt umulige. Men meget er sket siden da,« siger Janus Friis og afslører ambitionerne for sit nye produkt:

»I dag har alle en computer i lommen, og tiden er inde til at skabe de bedst mulige kommunikationsværktøjer, som skal være lige så smukke, som de er brugbare og løser vores behov. Wire er netop det,« siger han.

Wire-samtalerne bliver synkroniseret på alle de enheder, brugeren har. Men det er på lyden, Wire efter sigende skulle være et kapitel for sig. I følge medstifter og administrerende direktør hos Wire, Jonathan Christensen, gør den nye audioteknologi lyden krystalklar og får det til at lyde, som om brugerne sidder lige ved siden af hinanden:

»Vi spurgte os selv, hvordan moderne kommunikation kunne se ud, og hvordan det kunne lyde. Hvordan kunne vi få det bedste ud af de nyeste mobiltelefoner, tablets og computere, samtidig med at vi trak på den nyeste cloud-teknologi på en simpel, brugbar og virkelig smuk måde,« siger han.

Wire er blevet skabt af et hold af produkt- og teknologiudviklere med en fortid i blandt andet Skype, Apple, Nokia og Microsoft. Hovedkontoret ligger i Schweiz og har et udviklingscenter i Berlin. Iconical, der er et fællesskab af designere, ingeniører og iværksættere, er investorer i produktet. Herunder blandt andet Janus Friis, der sammen med sin daværende svenske makker Niklas Zennström solgte Skype til Microsoft  for 8,5 milliarder dollar i 2011.

Programmet er gratis og er tilgængeligt til iOS, Android og OS X.