Jackpot til fynsk oliemilliardær

Selvom rederierne har lagt skibe op og sejlet langsomt, har Middelfart-virksomheden Bunker Holding klaret sig forrygende godt på salget af skibsbrændstof

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I regnskabsåret, der dækker perioden frem til udgangen af april, fik koncernen et overskud på 230 mio. kr. før skat mod 97 mio. kr. året før. Resultatet er kun en smule dårligere end det historisk største overskud, som koncernen tjente hjem i 2007-2008. Bunker Holding udgør 99 pct. af omsætningen i koncernen United Shipping & Trading Company, der ejes af milliardæren Torben Østergaard-Nielsen.

Det skriver dagbladet Børsen.

Det gode resultat luner i hans personlige holdingselskab Selfinvest, hvor den bogførte egenkapital er vokset fra 1,1 mia. kr. til 1,3 mia. kr. Omsætningen på bunkerolie faldt sidste år fra 37 mia. kr. til 35 mia. kr., men mængden af solgt olie var stabil. Dermed har Bunker Holding vundet markedsandele i et marked, der sidste år faldt med 15-20 pct.

»Det er vi meget tilfredse med. En del skibe har været oplagt, og mange skibe har sejlet langsommere, så forbruget har været væsentligt faldende,« siger Keld R. Demant, viceadm. direktør i Bunker Holding. I det forløbne år har Bunker Holding øget salget til sine eksisterende kunder og kapret enkelte nye rederier, mens andre er sorteret fra.

»Vi siger nej til en del, og til trods for, at vi har vundet markedsandele, har vi set en meget stor udskiftning i kundeporteføljen. Det er sket bevidst, for der er nogle, vi gerne vil samarbejde med, og andre har vi takket pænt nej til,« siger Keld R. Demant. Mens der så småt er kommet gang i skibstrafikken igen, lukrerer Bunker Holding på at have beholdt sine medarbejdere, selvom det på et tidspunkt havde været naturligt at skære ned på bemandingen. Det er også med til at forklare det gode regnskabsresultat.

»I starten af perioden, da vi var nede og ramme bunden, brugte vi meget energi på at uddanne især vores yngre folk, så de kunne tage fra, når markedet kom igen. Det har vist sig at være en rigtig strategi,« siger Keld R. Demant. Koncernen er altid forsigtig med at udtale sig om fremtiden, men alligevel stilles der et forbedret resultat i udsigt for det nuværende regnskabsår, som angiveligt kan blive det bedste nogensinde for Bunker Holding.