Ja til YouTube, nej til JewTube

Google forsvarer hårdnakket sin internetside Youtube med argumenter om ytringsfrihed og kunstnerisk frisind. Samme frisind har den jødiske forening bag siden JewTube dog ikke mærket meget til. De fik i stedet brev fra Googles advokat.

Den jødiske forening, der også står bag internetsiden Letmypeoplego.com, valgte at lægge filmstumper ud fra en jødisk december-single-fest ud på en side, de havde kaldt JewTube. Det skriver den britiske avis The Guardian.

Umiddelbart kom der ingen reaktion fra Google. Det gjorde der derimod, da den jødiske forening forsøgte at registrere navnet JewTube som et trademark. Prompte faldt der et brev ind ad brevsprækken, hvor Google protesterede mod navnet.

Jeff Strank, der er ophavsmand til JewTube, blev temmelig overrasket.

"Vi troede ikke, at Google ville protestere, fordi det - for os i hvert fald - var en klokkeklar joke," siger han.

Samtidig siger han, at Googles reaktion kommer bag på ham, da han mener, at hans eget foretagende er temmelig usyldigt set i forhold til nogle af de andre hjemmesider, der læner sig op ad YouTubes navn. Det være sig f.eks, SexTube, PonoTube og ZooTube.

Google svarer, at der ikke er tale om, at firmaet vil sagsøge den jødiske single-fest-side. Google havde simpelthen sendt brevet af juridiske årsager og udelukkende for at være sikker på, at det havde tid nok til at undersøge JewTube-ansøgningen.