J. Lauritzen venter bedring på tørlastmarkedet

Rederiet J. Lauritzen kom ud af andet kvartal med nettooverskud på 27,1 mio. dollar mod et tab på 236,5 mio. dollar i samme periode sidste år.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det danske rederi J. Lauritzen venter ligesom sine kollegaer i D/S Norden en bedring af tørlastmarkedet. Det fremgår af kommentarer fra Lauritzens topchef Jan Kastrup-Nielsen i rederiets regnskab for andet kvartal.

- Tørlastmarkedet er fortsat inde i en svær periode. Vi venter et skifte mod et mere balanceret marked i takt med, at andet halvår skrider frem, men vi er forsigtige i vores optimisme, siger Lauritzen-direktøren i sin indgangskommentar til regnskabet.

Meldingerne er på linje Nordens forventning til markedet.

- Der har hele tiden været en forventning i markedet og hos os, at fjerde kvartal vil være bedre end sommeren, som er lavsæson, og det tror vi stadigvæk på, sagde koncerndirektør Martin Badsted onsdag til Ritzau Finans i forbindelse med rederiets halvårsregnskab.

Det indeholdt en nedjustering af forventningerne til tørlastdivisionens resultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) til et underskud på 30-60 mio. dollar, hvor rederiets tidligere forventninger lød på et EBITDA i tørlast på mellem minus 50 mio. dollar og et nulresultat.

Blandt de faktorer, som J. Lauritzen nævner kan løfte markedet, er højsæsonen for fragt af korn på den nordlige halvkugle samt en sandsynlig ophævelse af et indonesisk eksportforbud på mineraler.

J. Lauritzen, der ud over tørlastskibe også sejler med flydende naturgas samt tankskibe til servicering af oliefelter, kom ud af andet kvartal med nettooverskud på 27,1 mio. dollar mod et tab på 236,5 mio. dollar i samme periode sidste år.

Driftsresultatet før af- og nedskrivninger blev forbedret til et overskud på 49,0 mio. dollar fra et plus på 4,2 mio. dollar, understøttet af tørlastafdelingen, der fik et overskud på 43,2 mio. dollar mod et underskud på 2,5 mio. dollar året før. Forbedringen skyldtes salg af en fordring på STX Pan Ocean i forbindelse med for sen tilbagelevering af to langtids indbefragtede skibe. Salget af fordringen gav en nettoeffekt på 30 mio. dollar. Desuden blev resultatet løftet af, at Lauritzen tilbageleverede en række dyre indchartrede skibe.