J. Lauritzen forbedrer tørlast men har stadig negativ driftsindtjening

Mads Peter Zacho, adm. direktør for J. Lauritzen. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Rederiet J. Lauritzen kan berette om en forbedring i tørlast, men præsterer stadig en negativ driftsindtjening med et tab på 23,2 mio. kr. i årets første ni måneder, som er løftet fra et tab på 43,1 mio. kr. i samme periode sidste år.

Det fremgår af selskabets regnskab for tredje kvartal, som er fremlagt fredag.

»Trods fortsat forbedring i tørlast i tredje kvartal vil genskabelse af balance i markedet tage nogen tid endnu.«

»Vore største gastankskibe er fortsat negativt påvirket af de svage markedsforhold for endnu større gastankskibe,« siger Mads Zacho, administrerende direktør i J. Lauritzen, i regnskabet.

I tredje kvartal var J. Lauritzens gennemsnitlige antal beskæftigede tørlastskibe 95 mod 98 i samme kvartal 2016, mens det gennemsnitlige antal beskæftigede gastankskibe var 31 mod tidligere 32.

»Forbedringen skyldtes primært styrkelsen af tørlastmarkedet i forhold til de svage markedsforhold i 2016, som dog blev delvistmodsvaret af svagere indtjening for vore gastankskibe,« skriver J. Lauritzen i regnskabet.

J. Lauritzen har i kvartalet gennemført en kapitaltilførsel fra Lauritzen Fonden, som ejer rederiet, til at betale den udestående virksomhedsobligation JLA02 og relateret sikringsgæld.