J. Lauritzen er fortsat presset af svagt tørlastmarked

Selv om raterne på tørlast har forbedret sig en anelse, siden de nåede det laveste punkt nogensinde i februar, kan rederiet J. Lauritzen fortsat mærke presset på tørlastmarkedet.

Flag for Rederiet J. Lauritzen A/S. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det fremgår af selskabets regnskab for andet kvartal.

»Trods mindre forbedringer i andet kvartal forblev tørlastmarkederne på historisk lave niveauer som følge af vedvarende svag efterspørgselsvækst og overudbud af tonnage,« siger administrerende direktør for J. Lauritzen, Jan Kastrup-Nielsen, i en kommentar til regnskabet.

Det har især påvirket rederiets driftsresultat på EBITDA-niveau væsentligt.

EBITDA-resultatet før særlige poster udgjorde et underskud på 12,9 mio. dollar i årets andet kvartal mod et underskud på 8,4 mio. dollar i tilsvarende kvartal i 2015.

»EBITDA var påvirket af de svage markeder i tørlast, mens vore gastankskibe hen imod slutningen af perioden i mindre grad blev påvirket af vigende efterspørgsel i Atlanten,« påpeger rederiet i regnskabet.

Nettoresultatet for kvartalet blev et underskud på 22,4 mio. dollar mod et underskud på 117,6 mio. dollar i andet kvartal 2015.

Resultatet indeholdt særlige poster på netto 8,2 mio. dollar, herunder nedskrivninger og hensættelser til tabsgivende kontrakter, mod særlige poster for 92,7 dollar mio. i samme periode sidste år.

»Fortsatte likviditetsforbedrende initiativer, herunder tilpasning af vor flåde af ejede tørlastskibe, medførte yderligere nedskrivninger, hvilket påvirkede nettoresultatet negativt,« forklarer Jan Kastrup-Nielsen.

J. Lauritzen har i kvartalet dog gennemført initiativer til forbedring af selskabets likviditet, herunder salg af to supramax-tørlastnybygninger samt annullering af et delejet handysize-tørlastskib.