J. Lauritzen bløder fortsat og nedjusterer forventningerne

Der er fortsat røde regnskabstal for J. Lauritzen, som ser sig nødsaget til at nedjustere forventningerne til driften. Det fremgår af rederiets regnskab for kvartalet, der dækker juli, august og september.

Foto: Brian Bergmann.
Læs mere
Fold sammen

- Som følge af de fortsat vanskelige markedsforhold reducerede vi i tredje kvartal vor eksponering i såvel tørlast- som gastanksegmentet, og vore nybygningsforpligtelser er reduceret til et delejet tørlastskib, siger administrerende direktør Mads P. Zacho i en kommentar til regnskabet.

Driftsresultatet før af- og nedskrivninger og særlige poster, EBITDA, udgjorde i kvartalet minus 12,9 mio. dollar mod minus 12,2 mio. dollar i samme periode sidste år, primært som følge af de fortsat svage tørlastmarkeder sammenholdt med øget pres på markedet for mindre gastankskibe, der er fulgt i kølvandet på ratefaldet for store og mellemstore gastankskibe.

Det er på grund af de vedvarende svage tørlastmarkeder, at J. Lauritzen skærer i sine EBITDA-forventninger til hele året, fortæller Mads P. Zacho, der satte sig i rederiets direktørstole i midten af september.

EBITDA-resultatet for hele året ser rederiet nu i intervallet minus 60 til minus 50 mio. dollar. Ved halvårsregnskabet ventede rederiet et EBITDA-resultat på niveau med 2015's, som før særlige poster endte på minus 41,1 mio. dollar.

På toplinjen er det imidlertid lykkedes J. Lauritzen at løfte omsætningen til 122,7 mio. dollar fra 84 mio. dollar, ligesom underskuddet for perioden er mindsket til 11,7 mio. dollar fra 16,1 mio. dollar i tilsvarende kvartal 2015