Iværksætterpriser delt ud i Aarhus

Det er iværksætteruge i Danmark og i hele verden, men allerede i fredags tog techiværksættere tid til at sætte fokus på de bedste inden for branchen ved en prisuddeling i Århus.

Prisuddelingen gav iværksættere mulighed for at hæve armene over hovedet og give anerkendende nik til kollegaer fra techbranchen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Iværksætterugen er skudt i gang med events landet over, der sætter iværksætteri på dagsordnen. Allerede fredag kunne en del af iværksætterbranchen lade champagnepropperne skyde i vejret. En række af landets techiværksættere deltog nemlig ved Nordic Startup Awards, der havde budt op festivitas på en Incuba Science Park i Aarhus.

Den helt store pris gik til Podio, der vandt for årets start up. En pris som blev begrundet med holdbarheden i forretningskonceptet. 

Skulderklap med høje decibel

De mange nominerede og i særdeleshed vinderne brugte scenen til at hylde iværksætterkulturen i Danmark, og særligt var der ros til kollegaerne i de forskellige iværksættervirksomheder.

Store bifald ramte de forskellige nominerede, og særligt en af virksomhederne høstede en højlydt applaus. Brokerprint, der var nomineret i People's Choice kategorien, kunne nemlig kalde sig vindere efter, at konferencieren havde brugt en decibelmåler til at finde den af de nominerede virksomheder, der havde den største opbakning blandt publikum. 

Fra mediernes verden kunne Berlingske-journalisten Anders Kanberg lade sig hædre som årets startup-journalist. Det var særligt Anders Kanbergs radioprogram på Radio 24syv "De 6 Hatte", der blev lagt til grund for juryens valg.

Har reddet job 

Kategorien for Best Service Provider blev vundet af The Copenhagen Nokia Bridge Incubator. Et netværk der er opstået på baggrund af Nokias udflytning fra København. Her har de fyrede medarbejdere haft mulighed for at prøve på egne ben. En manøvre der ifølge vinderne selv har skabt 45 virksomheder og beskæftiger knap hundrede personer.

Jens Raarup, CEO i Copenhagen X-prize Team, har selv stiftet virksomhed i netværket og modtog prisen fredag.

- Vi har virkeligt gjort en indsats for at redde nogle af vores arbejdspladser. Projektet har stillet nogle fysiske rammer og sparring til rådighed vederlagsfrit, og det er dejligt, at det arbejde, der bliver lavet, får en anerkendelse, siger han. 

Studerende med armene over hovedet

Årets student startup, studerende der har stiftet virksomhed, gik til Drinkster, der kunne tage i mod en check på 50.000 kroner til rådgivning og sparring med revisionsgiganten KPMG.En pris, der blev vundet i et hårdt felt med blandt andre Volt og Købstaden.

Stor finale i vente
Priserne giver udover hæder og kampånd, adgang til den store nordiske finale i København den 7. december, hvor alle de nordiske lande er repræsenteret. Der har nemlig også været afviklet konkurrencer i Norge og Finland, og der er på samme vis nominerede fra Sverige og Island.

Læs alt om Nordic Startup Awards her