Iværksætternes nye lydlegeplads

Lydens Hus skal give lydiværksættere mulighed for at gøre ideer til virkelighed.

»Når man har samme fællesnævner som dem, man arbejder i rum med, er det en fordel. Iværksætterne går op i, at der sidder andre i samme kontor, der arbejder med noget i samme genre som dem selv.« siger John R. Kristensen, administrerende direktør i Gramex. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et lydvæksthus åbner snart i København, hvor iværksættere, der arbejder med lyd, kan få hjælp til udvikling og vækst på et område, hvor danskerne er ret stærke.

Der er så mange af dem, at de nu har brug for et sted at sparre og lære i fællesskab med andre i samme rolle, fortæller John R. Kristensen, der er administrerende direktør i Gramex, der varetager kunstnernes interesser, og som også er idémand bag Lydens Hus sammen med Gramex’ underdirektør Thomas Dyekjær.

»Når man har samme fællesnævner som dem, man arbejder i rum med, er det en fordel. Iværksætterne går op i, at der sidder andre i samme kontor, der arbejder med noget i samme genre som dem selv. Udover kun at være fælles om at være iværksættere, er de fælles om at lave noget med lyd, og derfor har de mulighed for at give hinanden sparring,« siger John R. Kristensen.

Alt fra musikere, ingeniører, designere, teknikere og spiludviklere kan have gavn af at sidde på en af de 50 pladser i Lydens Hus på Københavns Kommunes ende af Gammel Kongevej, hvor der er både lydlaboratorium, lydstudie og skræddersyede vækstforløb til deres rådighed. Væksthuset åbnes 10. oktober af Københavns overborgmester Frank Jensen (S), og på det tidspunkt forventer John R. Kristensen, at 15 af pladserne er besat, og inden for et år skal der være fuldt hus.

»Nogle af iværksætterne er sprunget fra faste job og ind i iværksætterverdenen, fordi de synes, de har fået en god idé, og det, synes jeg, er interessant. Blandt andet er der en ingeniør, der tidligere beskæftigede sig med oversvømningsteknologi, som er sprunget ud med en app, der styrer lyden af musik uden at komprimere den, så man ikke får de toner, der kan ødelægge ens hørelse,« siger John R. Kristensen.

De lydiværksættere, der allerede er flyttet ind, har ideer til produkter som mobile højttalere, lydkunst, lydbranding og en ny radiostation, og der er ikke nogen begrænsninger for, hvad de kan arbejde med – så længe det handler om lyd.

Lydens Hus er blevet til i et privat-offentligt partnerskab mellem Væksthus Hovedstadsregionen, Vækstfabrikkerne, innova-tionsnetværket Dansk Lyd og Gramex, og det er støttet med en million kroner fra Københavns Kommune. Desuden er der tilknyttet virksomheder, uddannelsesinstitutioner og andre, der har viden og netværk, de stiller til rådighed for iværksætterne.