Iværksætterikon får IT-hæderspris

Allerede som 17-årig var årets modtager medstifter af sin første IT-virksomhed. Det er den slags folk, der er brug for i Danmark for at skabe ny vækst, lyder begrundelsen.

Thomas Madsen-Mygdal, der står bag en række virksomheder, Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Iværksætterikonet Thomas Madsen-Mygdal bliver årets modtager af IT-Prisen, som er den største kollegiale hæder inden for IT, der gives i Danmark.

På brancheorganisationen IT-Branchens årsmøde torsdag eftermiddag på Børsen i København fik han overrakt prisen for at være en inspiration for alle, der ser iværksætteri og teknologi som vejen til vækst i Danmark - et tema, som netop IT-Branchen har sat for de kommende år.

Den 33-årige Thomas Madsen-Mygdal har siden en alder af blot 17 år været medstifter af eller investor i en lang række virksomheder. Den første var IT-selskabet Mondo, som dog gik ned i slutningen af 2009.

Senest har han etableret en af de første billeddelingstjenester på nettet, 23, og nu også 23 Video, hvor virksomheder og organisationer kan kommunikere med video på nettet.

I efteråret 2010 var han medgrundlægger af nettjenesten Podio, som for blot en måned siden fik 22 millioner kroner skudt ind af Sunstone Capital.

»Danmark har brug for endnu flere innovative virksomheder, der kan skabe vækst, forretning og arbejdspladser. Thomas Madsen-Mygdal er netop af en støbning, som vi har meget brug for. Han har vist os andre, at teknologi skaber vækst,« siger IT-Branchens formand, Jørgen Bardenfleth.

Blandt tidligere års vindere af IT-Prisen, som uddeles i samarbejde med udgiverselskabet IDG Danmark, er formanden for Højhastighedskomitéen Erik Bonnerup (2010), Business.dk-blogger og journalist Dorte Toft (2009), IT-iværksætter Ib Kunøe (2007), medstifter af Skype Janus Friis (2006), medstifter af DVD-producenten Kiss og senest medinvestor i mobilselskabet Onfone Peter Wilmar Christensen (2005).

Prisen er uddelt siden 1991, hvor Michael Mathiesen, stifter af 2M Invest, blev den første modtager.