Iværksættere vil skabe Silicon Valley i Bredgade

To danske it-iværksættere har taget initiativ til at samle den spirende it-branche i København under navnet “CPH Tech”.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

San Francisco er kendt for at være stedet, hvor nystartede virksomheder møder hinanden og netværker. Nu har to danske it-iværksættere taget initiativ til at samle den spirende it-branche i København under navnet “CPH Tech”, der afvikles den 7. oktober i Bredgade 71 i hovedstaden.

- Iværksættere kan lære utroligt meget af hinanden og har godt af at mødes. Ofte får man et nye syn på sin egen virksomhed ved at tale med andre idérige og kreative selvstændige, der har valgt at få fod under eget bord, siger adm. direktør Toke Kruse fra Billy’s Billing.
 
Han har sammen med Jacob Torpe Winter fået idéen til CPH Tech fra netop Californien, hvor nogle af de største internetsucceser er blevet udklækket.

Læs også på evb.dk:

20 danske it-iværksættere på jagt i Silicon Valley

Dansk Silicon Valley-iværksætter vil udvikle i Danmark

Som serie-iværksætter igennem flere år har Toke Kruse i dag flere succesfulde virksomheder bag sig. Senest står han bag det nye regnskabsprogram Billy’s Billing, der afvikles i en internetbrowser og glimrer ved at være nemt at gå til uden de sædvanlige regnskabstekniske ord.
 
Programmet blev lanceret d. 15. august i år og har fået så god en modtagelse, at Toke Kruse og hans partner nu er på vej til USA for at lave en amerikansk version af programmet. - Mange års erfaring med iværksætteri har lært mig nødvendigheden af at få andres øjne på alt fra vores markedskommunikation til vores forretningsmodel. Ved at dele erfaringer får alle et forspring og dermed vil det gavne de iværksættervirksomheder, der deltager i CPH Tech, siger Toke Kruse og bliver bakket op af Jacob Torpe Winter fra YoungAcademics, der selv står bag en forholdsvis ny virksomhed. Jacob Torpe Winter mener, at det danske techmiljø kan få meget mere ud af hinanden. - Min erfaring er, at man får meget mere ud af, at dele sine idéer med sit netværk. Ved at dele alle ens udfordringer med andre, får man pludselig chancen for at få andres kompetente øjne på. Dermed kan de hurtigere komme videre, og det er måske endda en forudsætning for overlevelse. Med CPH Tech ønsker vi at skabe et afslappet miljø, hvor it-iværksættere oplever, at jo mere de fortæller om deres virksomhed, jo tættere kommer de på succes, siger Jacob Torpe Winter.