Iværksættere vil gøre byen mere lokal

Rutinerede kræfter har valgt at tage chancen som iværksættere med en tjeneste, der skal gøre byens mange tilbud mere lokale til gavn for såvel forbrugere som forretninger. Tjenesten har også internationale ambitioner.

De tre drivende kræfter bag en ny dansk tjeneste med internationale ambitioner. Fra venstre er det David Demsitz, Henrik Ravn og Morten Viktor foran hjemstedet i kontorfællesskabet NOHO i Kødbyen i København. Foto: PR
Læs mere
Fold sammen

Det kan være svært at få det hele med, når man bor i en større by. Ofte går man glip af et godt tilbud på en vare, en koncert, et marked eller åbningen af en ny butik. Ganske enkelt fordi man ikke anede, at det foregik.

Det har et par rutinerede kræfter fra den digitale del af det danske erhvervsliv sat sig for at råde bod på ved at tappe ind på de seneste års teknologiske og mediemæssige udvikling.

I spidsen står Morten Viktor, tidligere markedsdirektør i TDC, VP i Infomedia og senest CIO og COO for Digital Business & Development i Berlingske Media. Han forlod Berlingske Media i slutningen af 2014, fordi han havde en idé, der skulle realiseres.

»Der findes masser af gode tilbudstjenester og byguides, som f.eks. AOK. Og vi bruger alle sociale medier og elsker konkurrencer, men der mangler en app eller tjeneste, hvor tingene samles. Til gavn for såvel forbrugere som virksomheder,« siger han.

Derfor sprang han sammen med sin ven gennem mange år Henrik Ravn, der bl.a. har haft stillinger som chefudvikler i større danske virksomheder som IO Interactive, Berlingske Media og Trustpilot bag sig, ud som iværksætter.

Siden er David Demsitz, bl.a. tidligere chief commercial officer (CCO) hos Nemlig.com og head of online i mobilselskabet »3«, kommet til som salg & marketingdirektør.

Efter ni måneders hårdt arbejde er tjenesten nu klar til at gå i luften. I de kommende uger bliver den tilgængelig i App Store, og inden længe kommer den også på engelsk samt i en Android-version.

»Dayfair handler om at inspirere og skabe nye oplevelser for nysgerrige mennesker, der vil opleve byen og alle dens tilbud. Det er en tjeneste, der giver brugerne mulighed for at tage byens puls her og nu. Og samtidig kan butikkerne på under to minutter dele deres tilbud gratis, uden at en mellemmand er involveret,« siger Morten Viktor, CEO og medstifter af Dayfair.

Han fortæller, at missionen er at forbinde lokalområdet med brugerne og give dem mulighed for at gå på opdagelse og spare penge.

Hvad er det nye i forhold til eksempelvis tilbudstjenester?

»De er jo som udgangspunkt rene markedsføringsmaskiner, hvorimod Dayfair vil skabe direkte dialog mellem byen og forbrugerne. Byen får et værktøj til at udvide butiksvinduerne digitalt, mens forbrugerne kan finde oplevelser og tilbud i nærområdet,« siger han.

Der er med andre ord tale om en tjeneste, hvor spillesteder kan udbyde billetter til aftenens koncert, butikker kan fortælle om nye varer, og fiskehandleren kan lave timetilbud på rødspætter, der skal sælges inden lukketid.

»Samtidig får forbrugerne et værktøj, hvor de kan gå på opdagelse og få gode tilbud i realtid,« fortæller Morten Viktor.

Appen er gratis at downloade, mens virksomheder kan vælge mellem en gratis udgave eller et abonnement, der koster penge. Prisen afgøres af det antal tilbud, de ønsker at dele med forbrugerne. Projektet bakkes op af en række private investorer, der har skudt et »pænt« millionbeløb i projektet.

CEO for byggemarkedsgiganten B&Q i UK og Irland og tidligere koncerndirektør i Coop Danmark, Michael Løve, er at finde blandt investorerne.

»Da jeg første gang hørte om Dayfair, fangede det straks min opmærksomhed. Det er et stærkt koncept med et enormt globalt potentiale. Men måske endnu mere vigtigt så havde vi her endelig et erfarent team, som alle var sprunget ud i det med arme og ben bundet på ryggen, så at sige. De er fuldt dedikerede og engagerede i konceptet, og det skaber grundlaget for en solid eksekvering af et stærkt og gennemtænkt koncept. Det er nogle af de ingredienser, der skal til for at skabe en af de helt store succeser,« vurderer Michael Løve.

Dayfair lanceres i første omgang i København, men planen er, at tjenesten skal udbredes til hele landet og inden længe til udlandet.

»Vi har haft en international strategi fra begyndelsen. Danmark er et godt sted at starte, fordi danskere er front runners, når det kommer til teknologi som apps, e-commerce og sociale medier. Vi planlægger derfor at gå internationalt med Dayfair, og vi har den klare ambition at lancere tjenesten i blandt andet London i løbet af 2016,« siger Morten Viktor.

Målsætningen for Dayfair er at runde 150.000 aktive brugere i Danmark, inden der er gået et år.

Hvordan vil I opnå den kritiske masse?

»Det er klart, at tjenesten står og falder med antallet af brugere. Derfor har vi ud over opsøgende arbejde i forhold til butikskæder etc. allieret os med bloggere. Dertil kommer ud over PR og outdoor (altså reklameplakater i byen, red.) også en større markedsføringsindsats på sociale medier,« siger Morten Viktor.