Iværksættere til skulderklap og prisuddeling i Århus

Landets tech-iværksættere mødes i aften, fredag, i Århus for at kåre de bedste indenfor forskellige kategorier, men også for at klappe sig selv på skulderen og fremvise Skandinavien som et gunstigt iværksættermiljø.

Søren Nissen, CEO i Click a Taxi, som er nomieret i kategorien for etablerede iværksættere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malte Kristiansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske tech-iværksættere finder her til aften, fredag, sammen for at kåre årets bedste aktører på den danske iværksætterscene indenfor forskellige kategorier.

Herunder bedste nyetablerede iværksætter, de bedste investorer og den bedste iværksætterjournalist. Derudover dyster også internationalt aktive danske iværksættere som fx Zendesk, Endemondo.com og Tradeshift om titlen som bedste - gæt selv - internationale danske iværksætter.

- Det er hele økosystemet omkring dansk iværksætteri, der skal hyldes, og der må også gerne gives et par skulderklap, for danske startups klarer sig altså ret godt, siger Kim Balle, medstifter af Nordic Startup Awards.

Skandinavisk skabergunstTil aftenens arrangement i Aarhus regner arrangørerne med omkring 100 deltagende. Der bliver afholdt lignende konkurrencer i  Norge og Finland med deltagere fra alle de skandinaviske lande. Vinderne fra hvert land mødes i finalen i København til december. Vinderen vil blive kåret af en jury, men er nomineret på baggrund af en åben afstemning.

Arrangørerne håber på at kunne få dansk iværksætteri på verdenskortet og vise, hvor "stærk" den danske iværksætterkultur er blevet i de senere år. Målet er at fremvise en scene, der er lige så inspirerende, som Berlin og London går for at være.

Eventet markerer også optakten til næste uge - uge 46, der er international iværksætteruge eller Global Entrepreneurship Week. Berlingske Business Vækst vil i næste uge online og i avisen sætte et øget fokus på iværksætteri.

Læs alt om Nordic Startup Award her