Iværksættere til middag hos Dronningen

Kongehuset inviterer 6. november iværksætter-Danmark til koncert og souper på Fredensborg Slot.

Dronning Margrethe tog i juni imod gæster fra Det Frivillige Danmark - nu gælder det iværksætterne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tirsdag 6. november samles nogle af landets mest innovative iværksættere og repræsentanter fra de organisationer, der arbejder for at stimulere skaberkraften og jobskabelsen i erhvervslivet, på Fredensborg Slot. Det er regentparret, der har inviteret til koncert og middag for at anerkende dem, som Danmark skal leve af i fremtiden – og det er aldrig sket før.

»Det er blandt andet i forbindelse med Fredensborg-koncerterne, at regentparret har mulighed for at komme i kontakt med forskellige grupper i samfundet. Tidligere har regentparret inviteret repræsentanter for en bredere gruppe fra blandt andet sportsverdenen og undervisningssektoren, men vi har i år forsøgt at fokusere lidt mere. I juni inviterede regentparret det frivillige Danmark til haveselskab, og med Fredensborg-koncerten er ønsket at sætte fokus på iværksætterne,« fortæller hofmarskal Ove Ullerup.

Hvorvidt det er Hendes Majestæt selv, der har taget initiativ til at samle landets næste generation af erhvervsdrivende, er uklart. Ifølge hofmarskallen sker den slags »i dialog med regentparret«.

»Regentparret er værter for arrangementet, og jeg forventer også, at en betydelig del af den kongelige familie i øvrigt vil være til stede hele aftenen,« siger Ove Ullerup.

Iværksætterfrit program

Gæstelisten bliver først offentliggjort på dagen for arrangementet, når kongehuset har det fulde overblik over tilmeldingerne. Men ifølge hofmarskallen er der inviteret bredt i iværksættermiljøet, så både de helt unge, de lidt mere etablerede og de erfarne virksomhedsstiftere sidder med ved Dronningens bord.

Det er også hemmeligt, hvem der spiller til koncerten, og hvem der underholder ved den efterfølgende souper. Men det er ikke planen, at der skal være nogen vækstfokuserede indslag eller oplæg om jobskabelse.

»Den aften må iværksætterne godt læne sig tilbage og bare nyde aftenen,« siger hofmarskalen og fortsætter:

»Regentparret vil med dette arrangement gerne udtrykke deres anerkendelse for den vigtige opgave, som iværksætterne står overfor, og som de kæmper for at løfte. Det er dem, der skal være med til at skaffe fremtidens arbejdspladser til Danmark i skarp konkurrence med andre innovative virksomheder i en stadig mere globaliseret verden.«

Iværksættere er en broget skare, der tæller alt fra cola-drikkende computernørder til smarte sælgertyper. Men denne aften vil i hvert fald herrerne i vid udstrækning ligne hinanden, da arrangementet stiller krav om, at de finder butterflyen frem. Kvinderne kommer i kjole, men den behøver ikke være lang.

Men mon ikke de fleste iværksættere kan finde plads i budgettet til et garderobetilskud, når det nu er Dronningen, der inviterer. Det sker jo ikke hver dag.