Iværksættere sælger digitalt kassebon-firma for trecifret millionbeløb

De danske iværksættere Jacob Aisen og Ivan Sandqvist sælger Storebox til Nets og håber dermed på at brede flere servicer ud.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Betalingsgiganten Nets betaler et trecifret millionbeløb for iværksættervirksomheden Storebox, der laver digitale kasseboner, skriver Børsen.

Det er danske Jacob Aisen og Ivan Sandqvist, der er stifterne bag Storebox, og som på under tre år har haft succes med at få 350.000 registrerede brugere i Danmark til at takke ja til digitale kvitteringer, fratrækning af rabatter og og brug af loyalitetspoint.

Nu scorer de to iværksættere kassen på at sælge deres virksomhed til Nets, som skal hjælpe dem med at udbrede Storebox til Norge og Sverige.

»Vores perspektiv er, at vi kan få bredt flere servicer ud. Vi er en virksomhed, der lever af mange transaktioner,« siger Jacob Aisen til Børsen.

Med opkøbet af Storebox er det Nets' plan, at man vil styrke tilbuddet af handelsrelaterede servicer til butikkerne. Storebox tilbyder primært elektroniske kvitteringer, hvor brugere registrerer sit kreditkort via en app eller MobilePay. Når kunderne handler i de butikker, der samarbejder med Storebox, med det samme betalingskort, sender butikken automatisk en digital kopi af kvitteringen, som eksempelvis bliver gemt på din telefon.

Professor på CBS og betalingsekspert Jan Damsgaard forklarer til Børsen, at han ser interessante perspektiver i Storebox.

»Jeg lægger flere og flere af mine kvitteringer der. Derfor bliver det mere og mere interessant at blive og sværere at skifte væk,« siger han.