Iværksættere sælger dansk sikkerhedsfirma: »Springbræt til den næste drøm«

Det startede på datalogistudiet og er endt i en succesrig startup. Nu har trioen bag sikkerhedsfirmaet SMS Passcode solgt livsværket.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den moderne arbejdsplads er blevet en underlig størrelse. Med internet, mobiltelefon og bærbar computer arbejder flere og flere både hjemmefra, i S-toget og på forretningsrejsen - og det giver IT-chefer grå hår i hovedet.

For hvordan sikrer man lige, at det er en medarbejder og ikke en IT-kriminel, der vil have adgang til virksomheden fra et sted uden for selskabets mure?

Det spørgsmål stillede tre studiekammerater sig selv, og resultatet blev SMS Passcode. Selskabet har udviklet en software, der sender en SMS med en adgangskode, når medarbejdere vil logge ind på arbejdspladsens systemer hjemmefra. Og det har vist sig at være en god idé. SMS Passcode er vokset meget hurtigt gennem de senere år, og nu har de tre stiftere solgt selskabet til britiske Censornet.

»Langt hen ad vejen har vi fået realiseret vores drøm, og salget kan være springbræt til den næste drøm og tage selskabet til det næste niveau. Nu er det en ny drøm, og der er potentiale til, at det kan blive til noget rigtig stort,« siger Claus Rosendal, der er teknisk direktør (CTO) og medstifter af SMS Passcode.

De tre stiftere, der ud over Claus Rosendal tæller David Hald og Jakob Østergaard, bliver medejere i Censornet, men hvor meget frasalget har indbragt, forbliver dog hemmeligholdt som en del af salgsaftalen.

»Livet bliver sødere fremadrettet. Men alt omkring selve handlen er hemmeligt,« siger Claus Rosendal.

Hemmeligt er det dog ikke, at handlen med Censornet er kommet i stand på meget kort tid. I slutningen af efteråret 2015 begyndte de to selskaber at tale om et opkøb, og i går blev det så gennemført.

»Det er en kæmpe tilfredsstillelse, når man har lagt så mange timer i det. Vi er alle tre meget tilfredse med transaktionen. Derudover kan vi fortsætte som iværksættere, for vi fortsætter mere eller mindre i de samme roller,« siger Claus Rosendal, der kan se tilbage på noget af et ridt, siden han og kammeraterne under studietiden drømte om at blive selvstændige.

»Vi gik på kort tid fra at være meget få mennesker i selskabet til at være 50 ansatte. Det har været fedt. Det er vores drøm, der er gået i opfyldelse.«