Iværksættere hyrer dansk Facebook-stjerne

Danske Falcon Social ansætter Mikael Lemberg, som selskabet kalder en af Danmarks førende eksperter i Facebook.

Mikael Lemberg Fold sammen
Læs mere

Den fremadstormende danske iværksættervirksomhed Falcon Social hyrer Mikael Lemberg, som selskaber betegner som »en af Danmarks største social media-profiler«. Lemberg, der kommer fra it-virksomheden Sitecore, er udnævnt til direktør med ansvar for social marketing.

»Jeg glæder mig utrolig meget til at udforske, hvordan vi med innovationer sammen kan løfte social media marketing til nye højder,« udtaler Mikael Lemberg i en pressemeddelelse.

Mikael Lemberg er ansat som såkaldt director of product management med ansvar for social marketing hos Falcon Social. Han kommer fra en stilling hos it-virksomheden Sitecore, hvor han har stået for at udrulle selskabets social media marketing-værktøj.

Falcon Social betegner Mikael Lemberg, som en af Danmarks førende eksperter i Facebook. Han har tidligere arbejdet for Facebook i Irland inden har vendte hjem til det danske socialmedie-selskabet Komfo. Før han kom til Facebook, har han bl.a. været en del af Socialdemokraternes socialmedie-strategi.

Han begynder mandag hos Falcon Social, der blev stiftet i 2010 af Ulrik Bo Larsen og Morten Li. I 2012 lancerede selskabet et it-system, der gør det muligt for virksomheder at benytte sig af en bred palette af sociale medier og overvåge internettet generelt for omtale af produkter og virksomheder.

Det har de seneste to år skaffet virksomheden nye kunder, og sidste år firedoblede Falcon Social sine indtægter. I marts i år lykkedes det få et kapitalindskud på 112 mio. kr., og selskabet har de seneste tre år rejst 165 mio. kr.

Hos Falcon Social, der i dag har 180 ansatte fra 38 nationaliteter i Danmark og USA, glæder produktudvikler Andrew Dahl sig over ansættelsen af Mikael Lemberg.

»Med sin dybe forståelse og erfaring indenfor social media marketing og produktudvikling, vil Mikael Lemberg kunne hjælpe med at udvide det solide produkt, som vi allerede har, og sammen få det til at nå nye højder,« udtaler Andrew Dahl i meddelelsen.

Lemberg er født i 1982 og uddannet markedsføringsøkonom.