Iværksættere bag socialt netværk for aktieelskere

Det nye site Proinvestor har lånt funktioner fra Facebook og Twitter. Det er blevet til et debatunivers, der skal give en seriøs investordebat.

Et nyt aktiesite. Proinvestor, der låner fra Facebook og Twitter, skal give en seriøs investordebat. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen / Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En gruppe iværksættere fra IT-universitetet i København har udviklet et koncept for aktieinvestorer, hvor funktionerne fra Facebook og Twitter er puttet ind i et nyt portalunivers for aktieinvestorer med navnet Proinvestor. Det skriver Børsen.

Bagmændene er Peter Steen Hildebrandt, Simon Sandvei, Janus Broe Malm og Kim Nielsen. Flere af dem har en baggrund i Euroinvestor, som i dag er Danmarks suverænt største uafhængige hjemmeside for private investorer.

Men proinvestor skal ikke være Danmarks ny Euroinvestor, siger Peter Steen Hildebrandt.

”Det her er et socialt netværk omkring aktieinvestorer, et community for aktieelskere med masser af features lånt fra Facebook og Twitter. Vi har bygget et debatunivers, og skilt den mere uforpligtende chat fra den seriøse investordebat. Der kommer så meget støj på linjen”, siger han.

Proinvestor gik i luften i en alfa-version i januar, mens beta-versionen var klar i februar. Det er brugerne, der er sitets produktudviklingsafdeling, siger Peter Steen Hildebrandt.

På sitet kan brugerne kommunikere med hinanden, opbygge netværk og få råd om alt fra tegningsretter til investering i biotek og vind.

Indtil videre er proinvestor lavet for iværksættergruppens egen regning og risiko, men Proinvestor vil gerne finde nogle, der kan skyde kapital i projektet.